Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: samo istna aktualka
Forum PHP.pl > Forum > PHP
dragonballpj
hmm a może w php takie coś że po 200 wejściach dodaje 2 linki na stronie index.php w wyznaczonym miejscu typu index.php?id=** i zmienia wartość pliku o 1 news/licz.txt może ktoś takiego potrafi co?? a po na stępnym wejściu 200 osób znowu dodaje nowe linki iinne i zwiększa znowu wartość pliku news/licz.txt co?? potrafi ktoś takie coś zrobić??
em1X
co za problem.. tworzysz plik tekstowy counter.txt w ktorym przechowujesz ilosc wejsc. W skrypcie tworzymy zalozenie co sie dzieje po tych 200 wejsciach ,kasuje zawartosc pliku a nastepnie dodaje jakies tam dwa linki (np. do bazy lub plikow tekstowych) ktore sa dynamicznie "wyciagane" na stronie
dragonballpj
tylko tego nieczje możesz mi to wytłumaczyć krok po kroku?? i dać zawrtości plików bo jestem różowy z tego tongue.gif
em1X
Cytat
tylko tego nieczje możesz mi to wytłumaczyć krok po kroku?? i dać zawrtości plików bo jestem różowy z tego tongue.gif

e no stary ja ci skryptu pisac nie bede bo mi sie nie chce.. jestem tu od udzielania rad tongue.gif wez idz sobie poczytaj na czym polega dzialanie z plikami bo widze ze zielono u ciebie z tym tongue.gif ekhm www.ygreg.com winksmiley.jpg albo napisz czegodokladnie nie rozumiesz bo to sa proste rzeczy
dragonballpj
jaki mam scrypt zrobić aby plik index1 podmienił plik index questionmark.gif i abyw pliku licz się zwiększyła liczba o 1 jeżeli liczba w pliku licznik dojdzie do 25000 questionmark.gif?
em1X
Cytat
jaki mam scrypt zrobić aby plik index1 podmienił plik index questionmark.gif

mozesz usunac plik 'index' a plikowi 'index1' zmienic nazwe na 'index'. Hm takie to trudne do obmyslenia ;P

Cytat
i aby w pliku licz się zwiększyła liczba o 1 jeżeli liczba w pliku licznik dojdzie do 25000 questionmark.gif?

Przydala by sie lekcja dykcji winksmiley.jpg Na ygregu masz opisane dzialanie prostego licznika. Otwierasz plik, pobierasz wiersz. Dodajesz do niego +1. Wykasowujesz zawartosc pliku i wstawiasz nowa tongue.gif
dragonballpj
ale jak ten scrypt ma zwiększyć wartość w pliku licz o 1 topiero w tety kiedy wartość w pliku licznik osiągnie 25000?questionmark.gif i jak jednocześnie ma się pomienić plik index na index1 questionmark.gif?poprostu szperam i szperam i nieczje jak to zrobić sad.gif
em1X
o matko swieta i ojcze swiety

if ($licznik > 25000) $licznik++;
kryr
em1x: nie wymawiaj... tongue.gif
unborn
Cytat
o matko swieta i ojcze swiety

if ($licznik > 25000) $licznik++;

Mam takią sugestie, ... hmm jest to trochęnielogincze wogóle działanie.. bo jak ma dojść do zwiększenia się$licznik do 25000 przypuszczając że zayna od 0 skoro nigdy nie zwiększy się bo jest mniejszy od 25000

Aha... ten który zadaje pytanie: Mozesz od początku napisać PO POLSKU Z DYKCJA to o co ci chodzi.....questionmark.gif?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.