Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak przyspieszyć wyświetlenie danych?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Guest
Witam!
Za każdym razem kiedy wyświetla się strona musi być pobrane z tabeli około 6500 rekordów. Wyświetlane są w zwykłym while, w którym są formatowane do tabelki. Zapytanie wykonuje się błyskawicznie ale najdłużej trwa rysowanie tej tabeli. Jak to przyspieszyć?
Porcjowanie nie wchodzi w rachubę, nie mogę tego zastosować.
Trochę czytałem o cachowaniu, ale nie wiem czy w tym przypadku można zastosować coś takiego. Rozumiem idee cachowania ale jakoś nie widzę tego w tym przypadku. Możecie jakoś naświetlić sprawę?
ActivePlayer
problemem w Tw przypadku jest transfer danych. albo masz słabe łącze, albo serwer. nawiasem mowiac nie wyobrazam sobie szukania informacji w tabelce z ... 6500 rekordów.
dr_bonzo
Jak mowil ActivePlayer: masz problemy z szybkoscia rysowania tabeli w przegladarce czy jej tworzenia.
Policz czas generowania skryptu (microtime()) i bedziesz wszystko wiedzial.
sobstel
po stronie bazy mozesz uzyc mysql_unbuffered_query.

po stronie przegladarki mozesz podzielic tabele na kilka (kilkanascie) tabel polaczonych ze soba. zazwyczaj przegladarka wczytuje tabele po wczytaniu jej calej, mozliwe ze dlatego to trwa tak dlugo. jak podzielisz na kilkanascie tabel to kolejne tabele beda od razu sie pojawic co przyspieszy cala sprawe...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.