Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Skrypty logowania
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
p!ter
Witam

Chcialbym zrobic na stronce system logowania i wylogowywania.
Mam zrobiona baze danych z uzytkownikami. Tylko ze nie wiem jak sie za to zabrac sad.gif
Nie wiem czy w kazdym pliku podstrony ma byc ten skrypt umieszczony czy jak?
Prosze o jakas podpowiedz jak sie za to zabrac, moze ktos ma jakis fajny tutorial albo artykul gdzie by to bylo fajnie opisane (tak dla nooba smile.gif ).

dzieki za wszelka pomoc

p!ter
cybergood
wez sobie uzyj na poczatku przycisku szukaj na tym forum.
a po drugie zobacz co to sa sesje ,a po trzecie pisz dopiero temat.
wiem ze sa posty na taki temat bo juz szukałem tu kiedys czegos takiego.
a w ostatecznosci jak niczego nie znajdziesz(choc w ta wątpie ) to zawsze jest
wuj gOOgle alb zajrzyj do jakichs gotowych systemów portalowych (jportal.mambo,php-fusion,phpbb2 itd)

pozdrawiam
p!ter
uzywalem szukaj ale nie znalazlem teog czego szukalem. Jestem zielony w php wiec nic mi nie mowi kod skryptu. W tematach ktore znalazlem nie ma nic powiedziane gdzie ten kod skryptu ma byc umieszczony. Stwozylem ten temat bo nie znalazlem nigdzie na tym forum jak zabrac sie za zrobienie logowania. Tak wiec prosze o jakas podpowiedz.
TomASS
To, że jesteś całkiem zielony z php nie zwalnia Cię z tego, aby przejżeć mauala lub kurs dla podstawowych. Czy my za Ciebie mamy to wkleić w edytor? Założyć serwer? A może jeszcze uruchomić komputer? Dzisiaj to już chyba 3 post o logowaniu - wystarczy troszkę chęci i znajdziesz to co szukasz.
mike
Cytat(p!ter @ 2006-03-05 21:38:31)
(...) Jestem zielony w php wiec nic mi nie mowi kod skryptu. (...)

No to niby jak mamy Ci pomóc :?:

Forum służy do nauki, pomagania i rozwiązywania problemów. Ale to nie jest tutorial on-line.
Znajdziesz tu mnustwo tematów o logowaniu. Było już powiedziane chyba wszystko na ten temat, jeśli Ci to nie wystarcza, to znaczy że nie masz odpowiedniej wiedzy.
Nie można sobie ot tak przyjść i: "Nic nie wiem, pomóżcie mi." Żebyćmy Ci pomogli już coś musisz wiedzieć.

Jak już mówiłem i co zresztą ~TomASS zauważył, temat bardzo popularny. Poszukaj sobie.
Zamykam
i wywalam na Przedszkole, niech będzie miejscem przejściowym w drodze do kosza
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.