Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jak zrobić z pliku php plik exe
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
arek_1
[COLOR=blue]Od niedawna usłyszałem gdzieś w autobusie jak rozmawiali dwaj chłopacy że robią ze skryptów php plik wykonywalny exe. Nie zdążyłem się ich zapytać jak to się robi ponieważ wysiadali na następnym przystanku. Czy ktoś na tym forum może mi podpowiedzieć jak zrobić z pliku php plik exe.Słyszałem gdzieś na grupach dyskusyjnych o debugerze i encoderze php ale to chyba nie to czego szukam. Za odpowiedź z góry dziękuje. Pozdrawiam arek_1
Fipaj
Nie wierz chłopcom z autobusów ;-)

Możesz ukryć rozszerzenie, nawet je zmienić, ustawiając, aby pliki .exe były traktowane jako .php. Ale pliki .exe są kompilowane, a pliki .php - wykonywane 'w locie'.

Nie da się.

edit:
ups...
arek_1
Dziękuje wszystkim za pomoc w odnalezieniu programu do robienia exe z pliku php. Może jest to związane z tym że jestem początkujący, ale czy może mi ktoś powiedzieć jak skompilować plik który uruchomiłem w programie Roadsend, opcja run jest niedostępna.
Może to komuś kiedyś pomoże, znalazłem w necie stronke z programem innym niż Roadsend do robienia exe z php, asp oraz asp.net. Jak ktoś się tym pobawi i uda mu się skompilować skrypt php bez żadnych problemów proszę o opisanie dokładnie tego co zrobił. Ja np. wypełniłem default document jako plik php ale podczas kompilacji wyskakuje błąd:
file php_ext\phpasc_isapi.dll cannot be loaded
i nie wiem co z tym mogę zrobić.

Za pomoc z góry dziękuję
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.