klasa Forum
<?php /* ... wycięty zbędny kod ... */ /** * Informuje o aktywowaniu (zatwierdzeniu przez administratora) forum * @var boolean * @access private */ private $active; /* ... wycięty zbędny kod ... */ /** * Aktywacja forum * * @access public */ public function activate(){ $this->active = true; } /** * Deaktywowanie forum * * @access public * */ public function deactivate() { $this->active = false; } /** * Sprawdzenie stanu forum, (czy zostało aktywowane) * * @return boolean * @access public */ public function isActive(){ return $this->active; } ?>
kod w php, który nie działa - w komentarzach wyjaśnienei problemu
<?php / * kod */ case 'deact': //deaktywowanie forum try { $act_forum = new Forum($arr[3]); #odczytaj dane z bazy $act_forum->readDataFromSQLById(); echo "<BR>AKTYWNY? = ".$act_forum->isActive()."<BR>"; #tutaj wyświetla mi się pobrana z bazy wartość 1(true) #deaktywuj $act_forum->deactivate(); echo "<BR>AKTYWNY? = ".$act_forum->isActive()."<BR>"; # a tutaj nie wyrzuca mi żadnej wartości, nawet null #uaktualnij dane $act_forum->updateSQL(); #zakończenie $arr[2]==null; } catch (PDOException $e) { } } break; /* kod */ ?>
Konia z rzędem dla tego ktro mi wytłumaczy dlaczego to nie działa?