Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: HTML banalny problem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
MrówA7
Witam. Mam oto taki banalny problemik. Mianowicie mam sobie tabelę :

Kod
<table>
<tr>
<td>

// TUTAJ LINKI (menu)

</td>

<td>

// TUTAJ ŁADOWANE MAJĄ BYĆ PODSTRONY GDY SI KLIKNIE NA LINK Z MENU

</td>
</tr>
</table>

Jak zrobić aby gdy kliknę na link z menu (lewa tabelka) ładowana była podstrona do prawej tabelki. Ale chcem aby nie był użyty do tego skrypt php !. Proszę o pomoc !.
Pozdrawiam.
Nightwalker
http://kurshtml.boo.pl - ramki.
MrówA7
A przy pomocy samych tabel nie przejdzie questionmark.gif
Vogel
przejdzie. ale przy pomocy AJAXa...
Guest
Wystarczy, zeby linki odwolywaly sie do samej siebie, np. index.php?strona=omnie a w sekcji tabeli po prawej dajesz, zeby skrypt includowal strone, do ktorej odwoluje sie link przez GET, cyli np. inlcude ("$_GET['strona'].php") i wyswietli sie strona tam gdzie wpiszesz ta instrukcje (czyli np. w prawej tabelce).
Oczywiscie jest z tym troche roboty (zabepieczenia przede wszystkim), ale jak poszukasz to znajdziesz.
MrówA7
Cytat
Wystarczy, zeby linki odwolywaly sie do samej siebie, np. index.php?strona=omnie a w sekcji tabeli po prawej dajesz, zeby skrypt includowal strone, do ktorej odwoluje sie link przez GET, cyli np. inlcude ("$_GET['strona'].php") i wyswietli sie strona tam gdzie wpiszesz ta instrukcje (czyli np. w prawej tabelce).
Oczywiscie jest z tym troche roboty (zabepieczenia przede wszystkim), ale jak poszukasz to znajdziesz.

A mógłbyś to jakoś wkręcić w ten kod tabeli co wyżej napisałem questionmark.gif Był bym bardzo wdzięczny. Z góry thx za pomoc. Dodam, że to ma wyglądać jak najprościej, bez rzadnych zabezpieczeń itp. Chodzi o to aby podstrony były ładowane.
MrMag
ale on nie chcial php tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.