Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] zmiana atrybutow pliku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gosc
Kopiuje sobie plik index.php z jedno katalogu na serwerze do innego. Przed kopiowaniem ma on atrybuty 700 a po przekopiowaniu 744. Gdy go wywolam z przegladarki wyskakuje mi blad zebym usunal "r" dla grupy i innych. Gdy zrobie to ręcznie (z panelu serwera) jest już ok. Jak mogę to zrobić w kodzie (zaraz po przekopiowaniu)?
mike
chmod()
gosc
dzieki! dziala:)
Gość_timii
no dobra =D

a jak zmienic prawa do katalogu twardziele tongue.gif hehe

tą metodą mi sie nie udaje smile.gif

pozdrawiam.
dr_bonzo
Cytat
(...)twardziele(...)

Nie wywoluj Chuka z lasu.

Lepiej powiedz jakie masz uprawnienia do katalogu, w ktorym znajduje sie ten katalog, ktory modyfikujesz.
macza
wlaczasz total comandera, łączysz sie z kontem ftp ;D - wiem to trudne jest, wybierasz plik/pliki/folder/foldery do zmiany chomodu i klikasz
PLIK>>>>>ZMIEN ATRYBUTY i tam zaznaczasz wszystko lub wpisujesz 777
i juz:D
timii
Cytat(macza @ 2006-05-21 06:51:25)
wlaczasz total comandera, łączysz sie z kontem ftp ;D - wiem to trudne jest, wybierasz plik/pliki/folder/foldery do zmiany chomodu i klikasz
PLIK>>>>>ZMIEN ATRYBUTY i tam zaznaczasz wszystko lub wpisujesz 777
i juz:D

hehe jeszcze taki ograniczony to ja nie jestem. tylko jezeli np. 100 uzytkownikow sie zarejstruje to utworzy mi 100 katalogow smile.gif i co kazdy atrybut ja mam wlasnorecznie zmienac?

a katalog w ktorym sa te katalogi ma ustawione na 777. wiec co Wy na to ?
Michasko
Jeśli przy rejestracji każdego użytkownika tworzysz nowy katalog, to użyj funkcji mkdir" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. Nią zrobisz katalog i nadasz mu odpowiednie uprawnienia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.