Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: przeładowanie strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
iwona
witam,
na stronie głównej mam podgląd koszyka, który jest zawsze widoczny tj ilość produktów i wartość całkowita. Te zmienne zmieniają się po dodaniu produktu do koszyka. Napisałam sobie mały skrypt, który includuje w index.php, trzymam w nim w sesji ilość i wartość. Problem tkwi w tym, że jak zamówię jakiś produkt (pierwszy) to w tym podglądzie nie pojawia mi się ilość 1 i wartosc produktu, jednak jak kliknę na pokaz koszyk lub zamówie już drugi towar to wszystko śmiga. Chodzi o przeładowanie strony, tylko jak to zrobić w tym przypadku?
Na stronie z wyświetlonymi produktami przekazuję parametr id_produktu do koszyka w odnośniku poprzez &. I tutaj nie mam pojęcia jak zrobić takie przeładowanie? Jak zrobię
  1. <?php
  2.  if (isset($_SESSION[koszyk])) @header('Location: index.php?url=zamow');
  3. ?>

to się zawiesza! Przeładowanie nie działa również poprzez input type=image. Natomiast w przypadku przesylania parametru id_produkt w submit to przeladownie jest proste
  1. <?php
  2. if ( isset($_POST['zamow']) ) @header('Location: index.php?url=zamow'); 
  3. ?>

i wówczas w podglądzie wszystko działa bez zarzutów. Mam nadzieje ze nie namieszałam za bardzo i znajdzie się ktoś kto mi podpowie jak zrobić takie przeładowanie gdy przekazuje id_produkt poprzez odnośnik do koszyka?.
em1X
  1. <?php
  2.  if (isset($_SESSION[koszyk])) @header('Location: index.php?url=zamow');
  3. ?>

Przeciez zmienna $_SESSION['koszyk'] jest ustawiona zawsze.

Jak to widzi php:

1. czy $session.koszyk jest ustawiona? tak, wiec robie redirect
2. czy $session.koszyk jest ustawiona? caly czas tak, wiec znowu robie redirect
[...]

Nie dziwne, ze sie zawiesza biggrin.gif

Jak juz sie upierasz przy swojej metodzie to ustaw zmienną $_SESSION[redirect] i kasuj ja przed redirectem:

1. <?php
  2.  
  3. if (isset($_SESSION['redirect'])) {
  4.  unset($_SESSION['redirect']);
  5.  header('Location: index.php');
  6. }
  7.  
  8. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.