Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: czemu to nie dziala
Forum PHP.pl > Forum > PHP
_scorpio__
Wiem ze cos w tym jest zle bo nie dziala z uwagi na to ze jestem poczatkujacy prosilbym o wskazanie bledu
POzdrawiam

[php:1:c3f1c6969c]<?php

<?php
$kartoteka=opendir("./");
while(($plik=readdir($kartoteka)))
$k = "<bR>";
echo "";
echo "<table border="0" width="100%">";
echo " <tr>";
echo " <td width="50%" align="center"><font color="#004080"><strong><big><big>Powiadom O Za
echo " <td width="50%" align="center"><font color="#004080"><strong><big><big>Nieuregulowan
echo " Naleznosc Za Internet</big></big></strong></font></td>";
echo " </tr>";
echo " <tr>";
echo " <td width="50%" align="center"><strong><font color="#004080">Użytkownicy</font></str
echo " <td width="50%" align="center"><strong><font color="#004080">Użytkownicy</font></str
echo " </tr>";
echo " <tr>";
echo " <td width="50%">&nbsp;<p><strong><big>Sier </big></strong><input TYPE="BUTTON"";
echo " VALUE="Download"";
echo " onClick="self.location.href=('http://www.scrypty.com/dalej.php?id=download')"></p>";
echo " <p><strong><big>Dek</big></strong></p>";
echo " <p><strong><big>Kosa</big></strong></p>";
echo " <p><strong><big>Maas</big></strong></p>";
echo " <p><strong><big>Jok</big></strong></p>";
echo " <p><strong><big>Maki</big></strong></p>";
echo " <p><strong><big>Daki</big></strong></td>";
echo " <td width="50%"><strong><big>Sier </big></strong><p><strong><big>Dek</big></strong>
echo " <p><strong><big>Ka</big></strong></p>";
echo " <p><strong><big>Ms</big></strong></p>";
echo " <p><strong><big>Jak</big></strong></p>";
echo " <p><strong><big>Maki</big></strong></p>";
echo " <p><strong><big>Daki</big></strong></td>";
echo " </tr>";
echo " <tr>";
echo " <td width="50%" align="center"><font color="#004080"><strong><big><big>Status</big><
echo " <td width="50%" valign="top" align="center"><font color="#004080"><strong><big><bi
echo " </tr>";
echo " <tr>";
echo " <td width="50%">".$plik.$k."</td>";
echo " <td width="50%"></td>";^M
echo " </tr>";
echo "</table>";
?>
?>[/php:1:c3f1c6969c]

Jabol
ja też bym prosił o wskazanie błędu, który Ci wyskakuje jak ten kod wykonujesz!
_scorpio__
No ok a moze wiecej szczegolow bys zdradzil ?
_scorpio__
Blad ktory mi wyskakuje jest taki ze wogole strone sie nie otwiera jest bialo i ani kreski
Fo
1. odpowienie zastosowanie bbcode
Kod
[php] i [/php]

2. jaki blad zwraca ci twoj kod zamiast poprawnego wyniku ?
scanner
[manual:6247479a8d]while()[/manual:6247479a8d] - według mnie brakuje { }
DeyV
chciałem zauważyć, że kolorowanie składni samo wykrylo błąd.
Czy to oznacza że ktoś ma wyłączone raportowanie błędów?? angrysmiley.gif

ps. ile razy przypominaliśmy, by nie drukować html'a przy pomocy echo, tylko zamykać i otwierać kod php :?:
_scorpio__
jak juz napisalem nic nie zwraca jest czysta strona po uruchomieniu, gdyz pewno cos zle zrobilem ze wstawieniem "$plik" do tabeli tu tkwi blad bo skrpyt do wyswietlania zawartosci aktalogu jest dobry
Marusz
1. sprawdz logi
2. wiel linii nie jest pozamykanych - albo cos Ci sie skopalo przy wklejaniu
3. w ogole ten skrypt co widze ma MASE bledow, niektore cudzyslowy kodu HTML rowniez nie sa poprzedzone znakiem "".
_scorpio__
Miramar to mam do ciebie prozbe z uwagi takiej ze nie mam duzego pojecia o php moglbys mi to poprawic i zapodac na forum ?
Fo
co do kodu html i php razem w jednej kupie to.... przypominam sobie slowa bodajze DeyVa ... ktory juz nie raz mowil ze nie nalezy laczyc kodu html z kodem php... jest to o wiele czytelniejsze i wlasnie ten temat chyba dokladnie pokazuje ze nie nalezy laczyc kodu html z kodem php.... nie w ten sposob...
_scorpio__
to jak mam to zrobic sad.gif bo ja na prawde sie nie znam i prosilbym tychktorzy maja serce i tam takie ble ble .. biggrin.gif o poprawienie mi tego do stanu dzialajacego PROSZE !! smile.gif
DeyV
[php:1:4df0e35d37]<?php
$k = "<bR>";

?>
<table border="0" width="100%">
<tr>
<td width="50%" align="center"><font color="#004080"><strong><big><big>Powiadom O Za
<td width="50%" align="center"><font color="#004080"><strong><big><big>Nieuregulowan
Naleznosc Za Internet</big></big></strong></font></td>

<?php echo $jakaś_zmienna ?>

</body>
</html>
[/php:1:4df0e35d37]

To oczywiście tylko fragment tego, jak to powinno wygląać.
_scorpio__
wszystko fajnie tyle ze nie wyswieta zawartosci katalogu po podstawieniu $plik zamiast jakiejs zmiennej. I z tego kodu wynika tez ze tekst z "$plik" bedzie wstawiony nad tabela a nie w tabeli a mi chodzi o to zeby byl on wlasnie w tabeli
DeyV
jeszcze raz, powolutku.
[php:1:d7157c09af]<?php
while ( ... ) {
?>
<html><html> <html>
<?php
echo 'cokolwiek';
?>

</html></html></html>
<?php
} //koniec while
?>
?>[/php:1:d7157c09af]
_scorpio__
Nieczaje zbytnio tego ale ze tego co zauwazylem to:

1- taka postac skryptu juz sie nie wykonuje (nie jest wyswietlana zawartosc katalogu) !
[php:1:1e426bda74]
<?php
?>

<tr>
<td width="50%" align="center"><font color="#004080"><strong><big><big>Powiadom O Za
<td width="50%" align="center"><font color="#004080"><strong><big><big>Nieuregulowan

</body>
</html>
<? echo $plik ?>
[/php:1:1e426bda74]
Natomiast
2- taka juz sie wykonuje
[php:1:1e426bda74]
<?php
echo $plik
?>

<tr>

</body>
</html>
[/php:1:1e426bda74]
scanner
1. Zacznij używeąc BBCode http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=2810
2. RTFM: http://www.php.net/manual/pl/language.basic-syntax.php
_scorpio__
Widzicie wszystko ladnie i pieknie ale ja na prawde nie mam za dluzego pojecia o tym a czas mi ucieka. Na php sie nie znam tak jak na c++ badz linux'sie, wiec prosilbym zeby ktos mi poprawil to w ten sposob zeby dzialalo bo jak bede miec juz ten jeden kwalek to reszte sam sobie wydedukuje. Ale mimo to wielkie THX I SORRY ZA BBCODE !!
DeyV
jednym z pierwszych rozdziałow manuala jest rozdział o tym, jak budować wyrażenia.

Podano tam, że jednym wyrażeniem jest albo 1 funkcja, albo blok funkxji ograniczony { }
Co więcej, podano tam, że w php, podobnie jak w C lub pascalu, że struktury kontrolne dotyczą 1 wyrażenia następującego po nich,
a więc
Kod
while ()

coś tam1;

coś tam2;

wykona się tylko coś tam1;

BY wykonane zostało wszystko, należy napisać
Kod
while ( ){

coś tam1;

coś tam2;

}
_scorpio__
No ok to jak to teraz wpisac tak by zstalo to wykonane a jednoczesnie wyswietlone w tabeli ?
_scorpio__
Dobra Panowie juz dalem rade wielkie dzieki wszystkim za pomoc na prawde jestescie spoko kolesie POZDRAwiam

ale jeszcze chcialem sie dowiedziec czemu do wyniku tego kodu
[php:1:1df0c5843e]<?php
$kartoteka=opendir("./DANE");
{ echo $plik."<br>";}?>
[/php:1:1df0c5843e]

sa dodawane kropki (te pogrubione i czerwone) a wyglada to tak

[b].
..

plik1
plik2
DeyV
[manual:59d4afcc7c]readdir[/manual:59d4afcc7c] !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
_scorpio__
Cytat
[manual:51a7cd4e19]readdir[/manual:51a7cd4e19] !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No ok a co to znaczy ? biggrin.gif - EJ SORYY ZA TA UPIERDLIWOSC sad.gif
DeyV
Chyba ktoś powinien walnąć jakąś kawę lub coś głębszego.
Podałęm ci link do manuala, pokazujący (w 2 przykłądzie) jak należy listować katalogi. Wiec w czym problem?
_scorpio__
ej no sory a na kawie to zyje od 2 dni i 2 nocy wiec sorki
_scorpio__
NO OK JUZ MAM WSZYSTKO TEMAT ZAMYKAM PODZIEKOWAN IA DLA WSZYSTKICH OD KTORYCH UZYSKALEM POMOC
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.