<? $imie = $_POST['imienazwisko']; $email = $_POST['email']; $temat = $_POST['Temat']; $kontakt = $_POST['kontakt']; $gg = $_POST['gg']; $dzial = $_POST['dzial']; function checkEmail($email) { if (!preg_match("/^( [a-zA-Z0-9] )+( [a-zA-Z0-9\._-] )*@( [a-zA-Z0-9_-] )+( [a-zA-Z0-9\._-] +)+$/" , $email)) { return false; } else { return true; } function checkName($name) { //dwa slowa return false; } else { return true; } //dalej zostaje $t foreach($t as $a){ return false; } else { return true; } //znaki niedozwolone $znaki = array('{', '}', '[', '~', '!', '@', '#', '$', '%', '^', '&', '*', '(', ')', '_', '+', '|', '=', '-', '`', ']', ';', ',', '.', '/', ':', '"', '<', '>', '?'); foreach($znaki as $a){ return false; } else { return true; } if ($dzial=='01') { $do='admin@d-team.pl'; } else if($dzial=='02') { $do='pomoc@d-team.pl'; } else if($dzial=='03') { $do='reklama@d-team.pl'; } else if($dzial=='04') { $do='ou@d-team.pl'; } else if($dzial=='05') { $do='sponsor@d-team.pl'; } else if($dzial=='06') { $do='naruszenia@d-team.pl'; } else if($dzial=='07') { $do='propozycje@d-team.pl'; } else if($dzial=='08') { $do='opinia@d-team.pl'; } $subject = "[Kontakt D-Team.pl] $temat"; $body.="Imię i nazwisko:"; $body.="\n"; $body.=$imie; $body.="\n"; $body.="\n"; $body.="Adres e-mail:"; $body.="\n"; $body.=$email; $body.="\n"; $body.="\n"; $body.="Temat:"; $body.="\n"; $body.=$subject; $body.="\n"; $body.="\n"; $body.="Typ kontaktu:"; $body.="\n"; if ($kontakt=='gg') { $body.="Gadu-Gadu"; } else { $body.="E-Mail"; } $body.="\n"; $body.="\n"; if ($kontakt=='gg') { $body.="Numer GG:"; $body.="\n"; $body.=$gg; $body.="\n"; $body.="\n"; } $body.="Treść:"; $body.="\n"; $body.=$tresc; if (checkMail($email)) { if (checkName($name)) { // komunikat o wyslaniu // lub przekierowanie na strone po wyslaniu $location='index.php'; ?>
Ma on z zadanie przejąć z formularza dane i odpowiednio przerobić. Ale po parsowaniu daje mi komunikat:
Cytat
Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/team/public_html/kontakt.php on line 133
Linia 133 to
Cytat
?>
Próbowałem jakoś to naprawić, ale nic to nie daje. Popsuło się gdy dałem kawałek kody który otrzymałem na tym forum, i przerobiłem go na funkcję.