Aplikacja wyglada tak:
lista.php (odpowiada za wyswietlanie rekordow z bazy)
usun.php (odpowiada za usuwanie rekordow z bazy)
edytuj.php (odpowiada za edycje rekordow)
Przy kazdym rekordzie w bazie mam line do edycji/usuniecia danego rekordu.
Link do usuniecia rekordu wyglada tak:
<?php [<a href="usun.php?user='.$wiersz['user_id'].'">DEL</a>] ?>
Po kliknieciu DEL nastepuje egzekucja skryptu usun.php ktory wyglada tak:
<?php //usun.php @ $db = new mysqli('localhost', 'user', 'pass', 'baza'); $userid = $_REQUEST['user_id']; if ($userid) { $sql = "DELETE FROM `uzytkownicy` WHERE `user_id` = $userid LIMIT 1"; $wynik = $db->query($sql); } ?>
Niby caly skrypt jest zakonczony powodzeniem, ale rekord NIE ZOSTAJE usuniety z bazy. Nie wiem co jest grane..
Ludzi dobrej woli prosze o pomoc, prosze mnie nie odyslac do google, bo ja probowalem juz na milion sposobow (literatura, mam pod reka php i MySql wyd. Helion; sciagalem skrypty open source i przegladalem ich kod aby znalezc podobny banał), poprostu jest tak czasem, ze trzeba kogos zapytac i to wlasnie robie

Jezeli by ktos był taki uprzejmy to prosze napisac jak sie zabrac do edycji rekordu lub odeslac do jakiegos tutoriala. Syntax, samo zapytanie itd. rozumie, ale mam problem jak widac w przeslaniu zmiennych pomiedzy plikami.
W moim zamysle chce aby to wygladalo tak:
LISTA.php
Wybieramy akcje USUN, przenosi nas na adres USUN.php?USER=5
Wybieramy akcje EDYTUJ, przenosi nas na adres EDYTUJ.php?USER=5 gdzie mamy formularz w ktorym mozemy wyedytowac potrzebne nam pola i zatwierdzic SUBMIT.
Mam nadzieje, ze sie jasno wyrazilem.
Pozdrawiam
Kuba