Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak zbudować wyszukiwarkę połączeń
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Tycjan
Witam!
Zamierzam zbudować wyszukiwarkę połączeń. Wyszukiwarką ma być na podobnej zasadzie jak wyszukiwarki połączeń pkp lub mpk. Wpisując miejsce wyjazdu oraz miesjce docelowe narzędzie znajdzie połączenie między nimi nie tylko najkrótszą drogą, ale także przy zachowaniu przystankow pośrednich. Oprócz trasy narzędzie miałoby pokazać odległość i inne atrybuty trasy.
Przyznam ze jestem początkującym programistą. Znam teoretycznie język sql i będzie to moja pierwsza baza bo rozumiem, że najpierw musze sobie zbudować bazę punktów węzłowych oraz ich atrybuty.
Proszę o wskazówki jak zrobić wyszukiwrkę połączeń, gdy bedzie juz baza
Dzięki za wskazówki i Pozdrawiam.
Balon
bazy odjazdow, przyjazdow itd to sa prywatne bazy pkp oraz mpk.... wiec raczej nie da rady winksmiley.jpg
Tycjan
nie zamierzam robić bazy połączeń pkp czy mpk tylko prywatną testową bazę szlaków turystycznych w niewielkim obszarze do celów niekomercyjnych.
Problem w tym ze nie bardzo wiem jak do tego zrobić wyszukiwarkę? tiredsmiley.gif
Balon
pokaz jak wyglada baza to pomyslimy winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.