Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php/Apache]Kto mi odpowie na proste pytanie ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lubitel
Witam.
Pisałem posta w innych działach, lecz tam nikt mi nie udzielił odpowiedzi - zajrzyj do manuala i tyle.
Dlatego piszę tutaj pisząc tak prosto że już prościej chyba nie można.

Czy jeżeli w pliku .htaccess zmienię adres strony z index.php na index.html

RewriteRule ^index.html$ index.php " title="Zobacz w manualu php" target="_manual

a na innej stronie mam link do strony index.php

1. <a href="index.php">strona główna</a>

to czy klikając na ten link powinienem połączyć się ze stroną index.html czy ze stroną index.php ?

A jeżeli ze stroną index.php, czy to oznacza że muszę zmienić ten link z index.php na index.html na "piechotę " ?
Kill3R
Sam wpis w .htaccess nie wystarczy

musisz sobie na stronie pozmieniac linki z php na html lub napisac jakis skrypcik, który automatycznie będzie to robił
lubitel
OK, dzięki.

Tak myślałem.

Chociaż z drugiej strony jaki jest sens mode_rewrite skoro trzeba i tak "grzebać" w php ?

Podejrzewam że bardziej doświadczeni programiści mogą załatwić sprawę mod_rewrite bez mod_rewrite wykorzystując same php.

Pozdrawiam
siemakuba
Kod
Chociaż z drugiej strony jaki jest sens mode_rewrite skoro trzeba i tak "grzebać" w php ?

Przejrzyj sobie ten dział forum: Forum: Apache. Przejrzyj, co ludzie realizują dzięki mod_rewrite. Dla takiego zastosowania jak u ciebie to faktycznie użycie mod_rewrtite jest średnio celowe.

pozdr.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.