Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] opcja wylogowania
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
suck
mam sobie stronkie gdzie jest troche plikow php i w jednym mam opcje wyloguj z takim kodem:
  1. <a href='index.php?action=logout' target='_top'>Wyloguj</a>

a w tym pliku index.php mam na samym poczatku takowy kod:
  1. <?php
  2. if (isset($_GET['action']) && $_GET['action']=='logout') 
  3. {
  4. }
  5. ?>

a gdy nacisne guzik wyloguj dostaje error w pliku index.php:
Warning: session_destroy(): Trying to destroy uninitialized session in c:\usr\krasnal\www\zaliczenie\index.php on line 4

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at c:\usr\krasnal\www\zaliczenie\index.php:4) in c:\usr\krasnal\www\zaliczenie\index.php on line 5" title="Zobacz w manualu php" target="_manual

i nie specjalnie wiem co jest nie tak :/
Balon
zeby zniszczyc sesje, musi ona najpierw istniec... poza tym po co inicjujesz sesje zaraz po jej zniszczeniu... i wczesniej musisz skorzystac z unset" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
suck
session_start sie tam zaplatalo, mialo nie byc,

ae jak niby niszcze nieistniejaca sesje?
mam ten plik index.php gdzie podaje login i haslo, to nastepnie jest przekazywane do jakiegos pliku a.php ktory sprawdza poprawnosc loginu i hasla i rozpoczyana jest sesja i jesli sie zgadza to przenosi funkcja header do pliku b.php w ktorym tez mam session_start i tam jest ta opcja wyloguj ktora klikam wiec jak moze byc sesja nierozpoczeta jak w pliku b.php klikne na Wyloguj?
Master Miko
Sesja musi być zainicjowana... daj PRZED session_destroy() inicjowanie: session_start();
suck
teraz ten error znikl, ale pojawil sie nowy gdy nacisnie wyloguj, i ponownie che sie zalogowac dostaje komunikat:

1. Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at c:\usr\krasnal\www\zaliczenie\sprawdzenie.php:11) in c:\usr\krasnal\www\zaliczenie\sprawdzenie.php on line 13
nasty
ten error jest spowodowany wyslaniem jakiegokolwiem znaku do usera, to moze byc zapomniana spacje po ?>
albo inne, mozesz takrze uzyc :
  1. <?php
  2.  
  3. // caly twoj kod 
  4.  
  5. ?>

i powinnno zadzialac
suck
tez nie, on mi sie przyczepia konkretnie do funkcji header() ktora uzywam w linii 13
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.