Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Problem ze wszystkim :/
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
senTens
Witam wszystkich..

Wiem dobrze że tutejsza większość zna bardzo dobrze tworzenie serwisów www. Mam mały problem..

Zrobiłem Layout http://www.systemowcy.prv.pl/shark.jpg który potem pociąłem w Photoshopie http://www.systemowcy.prv.pl/stronka/index.html na moje możliwości..
Problem w tym że lewa i prawa kolumna są tak samo rozciągalne jak i środkowa.
Czyli kiedy cokolwiek chcę rozciągnąć rozciągają się na tą samą długość pozostałe dwie kolumny.
Oczywiście to normalne, ale jak mam pociąć ten lay lub co zorbić żeby te kolumny były niezależne?
Nie jestem kozakiem więc dla niektórych może to być śmieszne o co pytam, ale może niektórzy mają jakiś omysł i mi pomogą sad.gif Muszę zrobić tą stronę, pracuję w centrum nurkowym i chciałbym zrobić jakąś lepszą stronę niż obecna www.nitrox.pl smile.gif

Drugi problem to prawa i lewa kolumna.. Z tego co wiem jest jakiś skrypt php który pozwala automatycznie przenosić zawartość takich kolumn do następnego pliku. Czyli kiedy będę coś zmieniał w tych kolumnach nie będę musiał robić też w innych plikach, działach.

Bardzo prosze o pomoc.. Może jest ktoś kto by pociął ten lay i wprowadził tam kilka rzeczy.. Będę bardzo wdzięczny.

Pomocy

Pozdrawiam Serdecznie
senTens
nasty
Lay wsumie jest ok, ale przydalobysie leka grafika zamiast jednolitego tla.

offtopic.gif Co tu sie dzieje, mike_mech? blinksmiley.gif
senTens
Dzięki że się za mną wstawiliście.. A tak na marginesie LBO, napisałeś że temat wypadałoby przenieść..

a Gdzie?

To na prawdę ważne, wiem że jak ktoś jest dobry w tym co robi to temat który zapodałem na początku nie powinien sprawić problemu..
Proszę Was bardzo o pomoc. Chciałbym ruszyć ze stroną, a nie mogę.
Z resztą strony sobie poradzę, ale musze miec silnik strony DOBRY (w miarę) żeby zacząć wszystko wklepywać..

Mam zapłacić? Jak tak to powiedzcie..

Pozdr.
strife
Nie no bez przesady, nie takie rzeczy na forum.php.pl robiło się za free winksmiley.jpg

Cytat
Z tego co wiem jest jakiś skrypt php który pozwala automatycznie przenosić zawartość takich kolumn do następnego pliku. Czyli kiedy będę coś zmieniał w tych kolumnach nie będę musiał robić też w innych plikach, działach.

Poczytaj o konstrukcjach takich jak » include" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i require" title="Zobacz w manualu php" target="_manual.

Co do drugiej części po pierwsze wczytaj się w tworzenie stron na div'ach, ( xhtml ) dużo Ci to ułatwi, a po drugie, aby się pozostałe nie rozciągały myślę, że powinieneś dać stały atrubut width dla tych kolumn.

No i ostatnia kwestia, mniej przyjemna uważam, że część postów powinna tutaj zostać usunięta, a autorzy powinni dostać ostrzeżenie ze względu na poziom jaki reprezentują, w szczególności Pan który podszywa się pod moderatora. Panowie za dużo OT, jakiś poziom trzeba w końcu trzymać winksmiley.jpg

Pozdrawiam serdecznie.

~edit
Popraw nazwę tematu smile.gif
senTens
Dobra ciach temat z mikiem.. to forum jest żeby komuś pomóc czy po to żeby pochwalić się swoją wiedzą na temat tworzenia serwisów www?

Z tego co widzę to chyba mogę pytać o pomoc na innym forum bo tu od razu mnie zjechali.. :/
nospor
Cytat
Z tego co widzę to chyba mogę pytać o pomoc na innym forum bo tu od razu mnie zjechali
A kto cie zjechal? tylko niejaki mike_mech2 ktory sie podszywa pod moderatora. swoja drogą jego posty wylatują oraz inne, ktore są OT na jego temat. Prosze szukac na offtopicu

@senTens padlo tu pare postow co ci pomagają wiec nie marudź tylko rob co napisali smile.gif

ps: i popraw tytul o znacznik zgodnie z zasadami forum przedszkole
Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.