Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]formularze
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mspi
Mam druk pisma w doc lub pdf gdzie są wolne pola do wypełnienia. chodzi mi o wypełnianie pisma danymi wpisywanymi z formularza na stronie www, np wypełnianie umowy, karty gwarancyjnej. Dane np imię , nazwisko, kolejny numer są wypełniane na stronie www przez formularz, zapisywane do bazy i drukowane jest pismo orginalne z danymi wpisanymi z formularza. Dzięki za pomoc
mike
1. Proszę poprawić temat wątku. Nie jest zgodny z zasadami panującymi na forum Przedszkole.
2.
Cytat
(...) Dzięki za pomoc
No ale w czym, nie zadałes żadnego pytania, nie wiamy w czym masz problem. Nie potrafisz napisać formularza, nie potrafisz przesłać danych, wstawić do pdf, włączyć komputera tongue.gif ? Pokaż co już masz a popracujemy nad tym wszyscy razem. Na gotowe nie licz, bo nie dostaniesz.
mspi
Nie wiem jak wstawić dane do gotowego tekstu
Cysiaczek
taki dokument (pdf), to musisz sobie wygenerować, a nie wypełnić. Co do formatu .doc, to raczej nie bardzo zrobisz to za pomocą php, choć mogę się mylić :|
mike
~Cysiaczek masz pewność? tongue.gif

~mspi zainteresuj się biblioteką FPDI, za jej pomocą możesz otworzyć sobie jakiś dokument .pdf. Potem bazując na metodach dostępnych jeszcze w FPDF powinno udać Ci się wstawić jakieś dane dokumentu i zapisać go już z danymi.

Jeśli kiedyś będziesz potrzebował więcej to tutaj: fpdf.de > Downloads > Add-Onp znajdziesz wiele bibliotek rozszerzających możliwości FPDF.
Cysiaczek
Cóż - nikt nie wie wszystkiego laugh.gif Masz rację - można sobie wypełnic pdf'a.
mspi
dzieki, a może jakieś jeszcze inne rozwiązania
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.