piszę coś w rodzaju interfejsu do bazy danych (głównie php + mysql, trochę js) i utknęłam na dziwnym (jak dla mnie) błędzie.
Mam listę rozwijaną genarowaną z bazy danych, zawierającą pozycje 1- lub 2-wyrazowe.
W liście poszczególne pozycje wyświetlane są poprawnie, ale przekazywane dalej już nie: przekazywany jest tylko pierwszy wyraz;
np jeśli z bazy pobieram i wyświetlam na liście: "zlecenie projektowe" to przesyłane jest tylko rodz=zlecenie
Gdzie się podział drugi wyraz?
Nie mam żadnych podstaw teoretycznych - stąd poniższy kod zapewne nie wygląda zbyt elegancko

Poniższe kody są oczywiście fragmentaryczne, zamieściłam tylko to, co ma związek z problemem.
Rzeczona lista:
dh-wprowadz2.php <?php require "..test.html"; ?> <form name="dodaj" method="get" action="wprowadz22.php"> //w oryginale post, get do podglądu zmiennych <?php require "..rodz.php" ?> <input type="submit" name="Submit" value="Wprowadz">
dołączane pliki
test.html <HEAD> ... <script language="JavaScript"> function sprawdz() { if( document.dodaj.rodz.options[ document.dodaj.rodz.selectedIndex ].value == "inne" ) document.dodaj.jaki.style.display = 'inline'; else document.dodaj.jaki.style.display = 'none'; } </script> ... </HEAD> <BODY onLoad="start(); sprawdz()"> poniżej jest kod wyświetlajacy menu (js)
<?php rodz.php /*JAKIE TYPY ZLECEN*/ $wybor_rodz="<select name="rodz" onChange="sprawdz()">"; { $wybor_rodz.="<option value= "; $wybor_rodz.=$myrow["rodz_zl"]; $wybor_rodz.=" >"; $wybor_rodz.=$myrow["rodz_zl"]; $wybor_rodz.="</option>"; } $wybor_rodz .="</select>"; ?>