Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Poszukuje nauczyciele (logowanie, sesje)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
palixmp
Poszukuje nauczyciela, który pomoże mi w niektórych sprawach, a gdy zarobię pierwsze pieniądze to przleje mu trochę na konto Albo po prostu za samą satysfakcje Wybór należy do tego co się zgłosi

Pierwszy problem:
Mam 2 ksiażki: „php i MySQL Trorzenie stron WWW, Vademecum profesjonalisty” oraz „php i MySQL Witryn WWW oparta na bazie danych” obydwie z Helionu. I wszystko ładnie pięknie, ale obydwie bazy które używają sesji i nie działają W tym vademecum jest fajny rozdział 27 „zakładki” który jeśli by działał nie miałbym żadnego problemu, no ale nie uruchamia mi się Czy ktoś mógłby z Was ma tą książkę i działa im ta baza?? Jeśli ktoś by chciał mogę mu ją wysłaćżeby sprawdził czy u mnie jest źle czy w książce źle. Wszystko robie na Krasnalu. A błędy to:
throw new Exception('text'); kiedy zmienie na echo 'text'; jest dobrze, dlaczego??
Albo:
Try
{ i w wierszu tej klamry mi pokazuje jakiś bład, parse

Albo w mysqli mi wywala błąd. Nie rozumiem, dlaczego jeśli kopiuje wszystko z książki. Czy mam coś nie właczone w tym krasnalu, ze wywala mi błędy??

Albo po prostu jak ktoś byłby taki fajny i przysłał mi po prostu bazę danych, w których jest logowanie, hasła trzymane są w bazie i 2 strony gdzie zabezpieczone tylko przed wejściem na hasło, czyli raz się logujesz a potem już nie a u góry wyświetla się nazwa użytkownika zalogowanego. Użytkowników pare, nie jeden. No i jak zrobić funkcje gdzie administrator może wchodzić na określone strony a normalni użytkownicy nie mają do nich dostępu.

mój mail: marcinpalicki@wp.pl
nr gg: 2356598
nazihipi
może uda mi się udzielić ci rady, zanim ktoś przyjdzie i zamknie lub w najlepszym wypadku przeniesie ten temat..

a rada jest taka:
naucz się czytać książki od początku nie od końca...

saluto!
skowron-line
moze jakbys zaczal czytac od 1 rozdzialu a nie od 27 to moze bys sobie poradzil z tymi problemami.

edit
a co do problemu z logowaniem to na tym formu jest wyszukiwarka i napewno po wpisanu slowa "logowanie" cos sie znajdzie
palixmp
Nie wiem dlaczego w ogóle odpisujecie jak nie chcecie pomoc.
Ja po prostu mam taką metodę nauki, że musze mieć coś działającego, potem patrze na ten kod i analizuje, zapamiętuje i dopiero wtedy umiem to zrozumieć, a tutaj na forum, jest pełno tematów o tym, ale wszystkie są częściowo tylko napisane, a ja potrzebuje, kompletne pliki które działają, bo inaczej tego nie skumam.
POMOŻE KTOŚquestionmark.gif PROSZE.

P.S.
I prosił bym o powstrzymanie się od odpowiedzi ludzi którzy nie chcą pomóc, niech zostawią swoje zdanie dla siebie.
nospor
Cytat
Poszukuje nauczyciela, który pomoże mi w niektórych sprawach, a gdy zarobię pierwsze pieniądze to przleje mu trochę na konto Albo po prostu za samą satysfakcje Wybór należy do tego co się zgłosi
To chcesz by ci pomoc tu na forum czy szukasz nauczyciela? zdecyduj sie bo nie wiem gdzie umiescic topic smile.gif

Przyjme narazie ze szukasz pomocy tu:
proszę poprawić tytuł o znacznik zgodnie z zasadami forum Przedszkole:
Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole

Popraw tez tytul na mowiacy cos o tresci a nie ze szukasz nauczyciela, chyba ze jednak na gielde ofert mam to dac.

Do tematu:
W książkach są byki i to wszyscy wiedza od dawna. Wszyscy rowniez wiedza, ze osoby co pisza z ksiązek robia byki przy przepisywaniu. pokaz wiec wiekszy kod teco co splodziles to moze uda sie nam ci pomoc.
Gość
Podobne problemy też miałem. Najprawdopodobniej niedokłądnie czytasz ksiązkę. MySQL też wywalał mi błedy ale po kilkudniowej zabawie wszystko działało jak trzeba. Trzeba po prostu kombinować ile się da. Jesli znasz windowsa 2-3 dni u wszystko ruszy. Z sesją może być ten problem że w złym miejscu definiujesz zmienne sesyjne lub przeglądarka ma coś z nimi żle ustawione. Ostatnim problelem moze być źle skonfigurowany Apache jeśli coś takiego używasz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.