Mam skrypt aliasów ale da się sprawdzać wolne aliasy tylko po zalogowaniu, a ja chciałbym żeby to było na stronie głónej lub poprostu na zwykłej stronie, więc wyciągnąłem z pliku tekst który odpowiada za sprawdzanie wolnych aliasów ale gdy dodam go do nowego pliku zamkne i otworze <? ?> to nie działa.
ten kod wygląda tak:
<?php elseif ($function==add) { echo "<form action=$PHP_SELF?section=aliasy&function=submit_add method=post> <center><font size=4 face=verdana color=orange><b>SprawdĽ czy alias jest wolny:</b></font></center><br><Br> <table> <tr> <td align=center><font size=2 face=verdana></td> <td><b><font size=1 face=verdana>http://www.</b><input type=text name=source><b>.$domain</b></td> </tr> </table><br><centeR><input type=submit value="SprawdĽ."></center></form>"; pan_dol(); } elseif ($function==submit_add) { $source = czysc($source); if ($source=="") { pan_dol(); } if ($dlugosc>=30) { pan_dol(); } { echo("<centeR><font color=red><h3>Alias nie może się zaczynać ani kończyć kropką !</h3></font><br>"); pan_dol(); } if ($rows_returned != 0) { echo "<centeR><font color=red><h3>Niestety alias <u>www.$source.$domain</u> jest już zajęty... ;(</h3></font><br>"; pan_dol(); } else { ?>
Wiem tam jest elseif, zmieniałem to na if i na końcu dodawałem brakujące } ale to nic nie daje.
Może wie ktoś co mogę zrobić?
Z góry dziękuje za pomoc
P.S jeśli napisałem coś głupiego dotyczącego php to się nie śmiejcie, dopiero się uczę