Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Uploader z paskiem postępu
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
nobody11
Witam!

Mam taki skrypt. Nie wiem jednak dlaczego nie działa on poprawnie. Podczas ładowania pliku nie pokazuje się pasek postępu, tylko od razu 100% po załadowaniu pliku. Zauważyłem, że w pliku tworzonym przez skrypt w katalogu /temp jest zapisana tylko jedna z trzech wartości. Próbowałem poprawić skrypt na własną rękę (choć php dopiero się uczę), niestety bezskutecznie sad.gif Czy ktoś mógłby zerknąć na niego fachowym okiem i napisać co jest w nim źle ?
lukir
Proponuję, żebyś ten skrypt przerobił na technologię AJAX:

1) zobacz Cake-Timera (MPL - Mozilla Public License, czyli darmowa)

2) jeśli Ci się spodoba -> pobierz.

3) wszystko powinno działać tak, jak chciałeś smile.gif
nobody11
Wszystko byłoby super, ale skrypt ten wymaga Perla sad.gif
mariuszn3
Nie da rady za pomocą samego php + js zrobić paska postępu.. dlatego własnie te rozwiązania korzystają z perl'a.
Cysiaczek
Nie będę dawał głowy, ani nie będę próbował, ale można chyba to zrobić w php, skoro można w perlu. Wystarczy tylko zaprząc php do pracy z systemem. biggrin.gif

Ktoś odważny?
mariuszn3
Może w php 6 będzie to możliwe ;-)
Nie bez powodu te skrypty korzystają z Perl'a.
Widziałem też w sieci patch'a php, który modyfikuje kod źródłowy php i dodaje tą funkcjonalność.
Trochę w google'u można znaleźć na ten temat.
likemandrake
Otóż da się stworzyć uploader tlyko przy pomocy JavaScript i php, jeśli ktoś nie wierzy, kieruję do tego artykułu:

Artykuł magazynu INTERNET
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.