Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podpinanie Domeny - Jestem Debilem, Czy Jestem Za Mądry?
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Koperfild
Dziękuje wszystkim za pomoc w problemie, jest on już rozwiązany...
mhs
Podpinałem już co najmniej kilka domen na superhoście i nie miałem nigdy z nimi problemów. Jeżeli już się jakieś pojawiały (czy to z mojej niewiedzy czy też z innych problemów) zawsze ktoś z pomocy technicznej pomógł mi je rozwiązać. Na stronie głonej superhost.pl masz taką opcję w menu "pomoc", wypełnij formularz o nazwie "Formularz kontaktowy" i napisz to co napisałeś wyżej tylko normalnie, bo jak z gębą polecisz na nich to na prawdę uznają Cię za mądrego debila (bez obrazy).

Generalnie powinieneś podpiąc domenę w cpanelu i jeżeli tylko u firmy rejestrującej dobrze ustawione są dnsy to nie powinno być problemów (chociaż czasami zdarzją się różne).

PS. Poczytaj sobie może FAQ odnośnie domen na stronie superhostu.
tiraeth
Cytat
czy jestem taki głupi że nie umiem podpiąć domeny

Dał bym odpowiedź twierdzącą ale nie o to chodzi...

W panelu w serwisie, w którym rejestrowałeś domenę musisz podpiać ją pod określone serwery dns. Te natomiast przekierują domenę na odpowiedni serwer (w tym wypadku superhost) a z kolei superhost, mając ustawione u siebie, że domena xxx.pl ma przekierowywać na dane konto (w tym wypadku Twoje konto na superhost) wysyła stronę z pod odpowiedniego adresu do przeglądarki.

Mając adresy DNS superhost, skonfiguruj domenę aby adresy dns w panelu domeny były prawidłowe, potem na superhost, korzystając z CPanel lub czegoś podobnego podepnij domenę (czyli dopisz ją do ustawień dns) pod swój serwer.
sz_majewski
Bedę się powtarzał.

aby przetransferować domenę do firmy hostingowej troche się trzeba "nabiegać", ale warto.
Jak znajdziesz kolejnego chętnego na strony www z własną domeną to lepiej od razu kup serwer w firmie która sprzedała domene twojemu klientowi.

Centralizacja smile.gif ! RULEZ !

pozdrawiam

sz_majewski
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.