Jak będzie prościej. Przeładowanie strony chyba mi łatwiej pojdzie bo lepiej znam php niz javascript
Za wyświetlenie pull down menu odpowiada taki kod:
<?php echo tep_draw_pull_down_menu
('id[' . $products_options_name['products_options_id'] . ']', $products_options_array, $selected_attribute); ?>
Jak go przerobić, żeby wstawiał w adres strony numer id 'products_options_id' i id produktu 'products_id' (ma to robić dopiero kiedy użytkownik zmieni zawartość menu)
Przerobiłem to troszke:
<?php echo tep_draw_pull_down_menu
('<a href = "' . tep_href_link
(FILENAME_DEFAULT
, '&' . 'aID' . $products_options_name['products_options_id']) . '>' . 'id[' . $products_options_name['products_options_id'] . ']', $products_options_array, $selected_attribute . '</a>');?>
ale nadal nie działa.Założenie jest proste. Ustawiam sobie w linku id opcji (produktu jest już zawarte w FILENAME_DEFAULT - przynajmniej tak mi sie wydaje) dzięki czemu pozniej mogłbym sobie je pobrać i wyświetlić odpowiednie foto.
Cała idea jest taka: mam w bazie zapisane id produktu, id opcji, nazwa zdjęcia po których chce sobie dobrać zdjęcie do cechy/opcji produktu. Jeżeli ktoś kliknie na rozwijane menu i wybierze jakąś opcję to automatycznie załaduje się również obrazek przypisany do tej opcji.
Problem w tym że nie bardzo wiem jak tego dokonać. Mam gotowe wszystko oprócz połączenia wybory cechy i wyświetlenia obrazka.