Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaz zmusić ereg replace do ....
Forum PHP.pl > Forum > PHP
stimoroll
wywalenia nawiasów kwadratowych , tak by jako efekt uzyskiwać wyrażenie z nawiasów klamrowych tylko. Jak skonstruować pattern takiego wyrażenia regularnego

by wywalał tekst z [ tekst ]
stimoroll
Już sobie poradziłem - trzeba dać / przed znakami specjalnymi wyrażeń regularnych.

A tak przy okazji - wiem że to wygląda dziwnie, bo już po raz kolejny pytam się o coś , a zaraz sam pisze odpowiedź. Nie - nie jestem jakis pokręcony, to forum przynosi mi natchnienie. Siedzę nad problemem 3 godziny i nic, pisze temat na forum w akcie desperacji, a zaraz potem samemu udaje mi się znaleźć rozwiązanie. biggrin.gif
Seth
Gdyby tak kazdy sobie sam odpisywal to bylo by milo winksmiley.jpg
spenalzo
Nie przejmuj sie :-)
Ile razy tak miałem, że napisałem post, a za 2 minuty skasowałem bo znalzałem rozwiązanie.
stimoroll
Cytat
Nie przejmuj sie :-)
Ile razy tak miałem, że napisałem post, a za 2 minuty skasowałem bo znalzałem rozwiązanie.

Ale chyba nie warto kasować. Gdybyś odpisał sobie forum wzbogaciło by się o cenny post, który kiedyś komuś mógłby pomóc, a po drugie pamięć ludzka jest zawodna i kto wie czy nie trzeba będzie szukać jeszcze raz tego samego rozwiązania biggrin.gif - a tak ogólnie dobrze wiedzieć że to nie tylko ja mam takie sytuacje.

:arrow: Pozdrowienia dla Wszystkich.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.