Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: protokół refresh?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
maciu
Mam do Was pytanie

Potrzebuje wprowadzić taką funkcję, która będzie automatycznie z domeny www.nazwa.com przechodzić do strony www.strona.com.
Tylko proszę mi nie pisać, że można to zrobić za pomocą include czy header:)
Słyszałem coś o protokole refresh, który tak odświeża strone, że ładowana jest inna domena. Wie może ktoś coś na ten temat?
kurtz
Hej
Cytat
Mam do Was pytanie  

Potrzebuje wprowadzić taką funkcję, która będzie automatycznie z domeny www.nazwa.com przechodzić do strony www.strona.com.  
Tylko proszę mi nie pisać, że można to zrobić za pomocą include czy header:)
Aby przekierowac z jednej domeny na durga trzeba uzyc naglowka do przekierowania. Najczesiej korzysta sie z naglowka Location ktory wymusza przekierowanie.. Naglowki w php wysylamy funkcja header. nie ma zmiluj.
Cytat
Słyszałem coś o protokole refresh, który tak odświeża strone, że ładowana jest inna domena. Wie może ktoś coś na ten temat?
Nie ma czegos takiego jak protokol refresh. Jest naglowek Refresh przesylany przez funkcje header() - mowi on na jaki adres ma byc przekierowana strona i po jakim czasie.

Pozdrawiam
nobody
Kod
<html>

<head>

<meta http-equiv="Refresh" content="1; url=http://www.strona.pl">

</head>

<body>

</body>

</html>

Moze poprostu zrob tak...
Pozdro.
Koshin
content=0 jeszcze szybciej przeniesie smile.gif
maciu
Do Kurtza:

Też pomyslałem, żeby zrobić to poprzez nagłówek Location, i wszystko byłoby dobrze gdyby nie to, że strona to której następuje przekierowanie wyświetla się bez grafiki.

Do nobady:

Wielkie dzięki, właśnie tak zrobiłem:)
kurtz
Hej
Cytat
Do Kurtza:

Też pomyslałem, żeby zrobić to poprzez nagłówek Location, i wszystko byłoby dobrze gdyby nie to, że strona to której następuje przekierowanie wyświetla się bez grafiki.
Hmm conajmniej dziwne. Serio.

Cytat
Do nobady:

Wielkie dzięki, właśnie tak zrobiłem:)
Tylko to juz nie php a pytanie mielismy na takim wlasnie forum :)

Ale ciesze sie ze problem udalo sie rozwiazac.
spenalzo
Cytat
Hej
Cytat
Do Kurtza:

Hmm conajmniej dziwne. Serio.

Też tak kiedyś miałem, i rozwiązaniem okazał się o jeden ukośnik na końcu za dużo. Po prostu gdy podasz link w postaci strona.php/ to obrazki nie pokażą się, ponieważ przeglądarka będzie ich szukać w katalogu stroba.php który nie istnieje bo jest skryptem :-). Więc sprawdź czy nie masz gdzieś ukośników na końcu linku. Nie dotyczy to linku w postaci strona.php?var=val/ bo wtedy ukośnik zostanie przypisany do zmiennej $var.
kurtz
Hej
Cytat
Też tak kiedyś miałem, i rozwiązaniem okazał się o jeden ukośnik na końcu za dużo.
To akurat jest raczej oczywiste - w ten sposob oszukuje sie przegladarki rozmnazajac podstrony. Ja bym raczej strzelal ze pytajcemu chodzilo o cos innego. No i wtedy to dziwne... :)

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.