Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: błąd w funkcji mail
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
mateuszpi
Witam ponownie
czytałem troche o funkcji mail i wpadłem na pomysl aby ją użyć do czegoś. jednak do testów jest stworzona prosta stronka i wygląda w fragmencie tak:

1. <?php
  2. $temat = 'temacik';
  3. $zawartosc = 'treść';
  4. $email = 'email@wp.pl';
  5.  
  6. mail($email, $temat, $zawartosc) or die("blad przy wysylanie meila");
  7. ?>

no i pojawił się błąd typu:
Warning: mail() [function.mail]: SMTP server response: 550 5.7.1 Unable to relay for mateuszpi@o2.pl in c:\Inetpub\wwwroot\indianie\akceptacja.php on line 76" title="Zobacz w manualu php" target="_manual

wydaje mi sie ze funkcja mail jest zrobiona poprawnie:
oto dane z phpinfo
sendmail_from mateuszpi@wp.pl
sendmail_path no value
serialize_precision 100
short_open_tag On
SMTP localhost
smtp_port 25

czy możecie powiedziec co jest nie tak questionmark.gif bo czytałem troche o tym ale nic nie pomaga sad.gif
Jojo
Nie masz zainstalowanego serwera pocztowego. Na forum były już posty o darmowych serwerach pod windows. Poszukaj, poczytaj, zainstaluj. smile.gif
matipl
jak na moje to jasny system dał komunikat : "SMTP server response: 550 5.7.1 Unable to relay for mateuszpi@o2.pl"
Czyli serwer pocztowy jest, tylko chodzi o to, ze nie pozwala wyslac e-maila od ktos@o2.pl poniewaz nie jest serwerem pocztowym o2.pl. To ma na celu walke ze spamem i podszywaniem sie. Wprowadz np. mateusz@localhost powinno pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.