Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pobranie pliku xml...
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ops
Witam,
to mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich bardzo serdecznie. smile.gif

Postanowiłem sobie napisać skrypcik php wyświetlający staty mojego radio internetowego na podstawie pliku xml generowanego przez server shoutcast. Niestety aby dostać ten plik skrypt musi się zalogować co można zrobić zmiennymi GET. Format linku który przesyła do użytkownika plik xml jest następujący:

http://adresip:port/admin.cgi?pass=hasload...mp;mode=viewxml

Niestety za pomocą tego linku, nie da się pobrać pliku xml w moim skrypcie, winą jest oczywiście to w jaki sposób chcę pobrać ten plik:

1. <?php
  2.  
  3. $SHOUTCASTSERVER=simplexml_load_file('http://adresip:port/admin.cgi?pass=haslo&mode=viewxml');
  4.  
  5. echo 'Ilosc sluchaczy: '.$SHOUTCASTSERVER -> CURRENTLISTENERS.'<br/>';
  6. echo 'Peak sluchaczy: '.$SHOUTCASTSERVER -> PEAKLISTENERS.'<br/>';
  7. echo 'Ilosc slotow: '.$SHOUTCASTSERVER -> MAXLISTENERS.'<br/>';
  8. echo 'SERVERGENRE: '.$SHOUTCASTSERVER -> SERVERGENRE.'<br/>';
  9. echo 'SERVERTITLE: '.$SHOUTCASTSERVER -> SERVERTITLE.'<br/>';
  10. echo 'Aktualnie grana piosenka: '.$SHOUTCASTSERVER -> SONGTITLE.'<br/>';
  11. echo 'BITRATE: '.$SHOUTCASTSERVER -> BITRATE.'<br/>';
  12.  
  13. ?>

Zapewne można ten plik jakoś pobrać mając taki link, ale ja niestety tego sposobu nieznam i proszę bardzo o pomoc smile.gif

Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
1010
cURL
marast78
jeśli możesz uruchamiać skrypty bashowe na serwerze to możesz napisac sobie skrypt i siągać ten plik korzystajać z lynxa ale z poziomu php curl jest dobrym rozwiązaniem.
1010
jak już napisałem cURL idealnie nadaje się do tego...

nie nabijaj postow. Wielki brat i userzy patrzą
/~nospor/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.