Skopiować plik do folderu plików tymczasowych framework ( /application/var/ ) przy konstruktorze i skasować go w destruktorze.
Ostatnio dość irytującą rzeczą stał się fakt, iż desruktor nie może użyć funkcji unlink() (usowania pliku). Gdy wypluję jego ścieżkę za pomocą echo(), wówczas zostanie ona wyświetlona, ba, mogę ją nawet usunąć z buforu funkcją unset(). Patrząc na te aspekty, można stwierdzić, że destruktor ma pełny dostęp do danych przed zniszczeniem instancji klasy. Ok, fajnie, pobierzmy sobie dla funkcji unlink() zmienną którą zwraca metoda $this->_temp() (ścieżka do pliku na którym pracuje sobie klasa. Po zakończeniu prac na pliku, trzeba go usunąć. Zamiast usunięcia pojawia się tajemniczy błąd:
Cytat
Fatal error: Exception thrown without a stack frame in Unknown on line 0
Klasa wygląda mniej więcej tak:
<?php final class Vfile { // ... public function __destruct() { } // ... } ?>
gdyby wstawić echo(), wypluje nam scieżkę do pliku, ale nie widocznie php nie chce użyć funkcji unlink() w destruktorze.
Coś pominąłem, źle robie? A może destruktor wywoływany jest później niż zamykane są prawa dostępu do pliku (chociaż nielogiczne)? Czy jest jakiś haczyk na mój problem?
btw: to samo mam z obsługą sesji na plikach tekstowych, z bazą danych działa

Problem rozwiązałem kopjując plik do /var/ mojego frameworka w konstruktorze, zbierając wszystkie informacje i usówając również w konstruktorze. Wszystkie metody zwracają poszczególne informacje... wobec tego destruktor pozostaje bezrobotny (i dobrze), gdyż nie musi usówac pliku, bo zostało to wykonane zaraz po wykonaniu kopii zapasowej przez framework z tempu serwera. Gdy metoda mojej klasy copy() zostanie poproszona o plik, ponownie skopjuje go z tempu serwera juz w docelowe miejsce. Myślę, że połowa z Was powie: "poi co framework kopiuje sobie plik do swojej własnej pamięci?". Szczeże mówiąc sam się zastanawiam

Ostatecznie jednak zdecydowałem się, że nie będę zasmiecał pamięci frameworka... a niech klasa sobie lata do tempu serwewa... Ostatecznie wygląda to tak
<?php final class Vfile { private $_sInstance = NULL; public function __construct($sPostField) { throw new VfileException('V_VAR has no defined!'); $this->_sInstance = $sPostField; $this->_aFilePost = $_FILES[$sPostField]; $this->_aFileData = $this->_aFilePost; $this->_aFileData['temp'] = $this->_aFilePost['tmp_name']; } { } { $sFileName = ($sFileName) ? $sFileName : $this->name; throw new VfileException('I cannot load file "' . $sFileName . '" to directory "' . $sFilePatch . '"!'); return $bResult; } public function __get($sInfoCardKey) { } public function info() { return $this->_aFileData; } } ?>
Pozdrawiam, Athlan