Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][html]Include
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Lonas
Sprawa wygalda tak - mam tabele ktora ma 2 kolumny - w lewej includuje menu - w prawej includje jakies wyniki, dzial czy cokolwiek

Jak zrobic zeby zawsze menu bylo od gory umieszczone i wyniki w prawej kolumnie tak samo -

bo jesli menu jest dluzsze to obniza mi sie automatycznie to co jest w prawej kolumnie - jesli to znowu podwyzam to menu mi sie obniza - jest na to jakis sposob ?
batman
Najprostszy ale najmniej elegancki (według niektórych) sposób, to dodanie do znaczników <td>, w których znajduje się menu i zawartość strony parametru valign="top".
Lonas
Tak tylko to mi wlasnie nie dziala - jak w prawej kolumnie wpisze tekst - to lewe menu mi sie autmatycznie obniza
batman
Nie ma możliwości, by to nie działało. Podaj kod, może okaże się, że masz błąd w innym miejscu.
Lonas
  1. <tr>
  2. <td width="154" background="skladowe/lewe_menu_tlo.jpg" height="172" VALGIN="top">
  3. <? include('skrypty/menu_sub.php'); ?>
  4. </td>
  5. <td width="5" bgcolor="310C90" height="172">&nbsp;</td>
  6. <td width="603" background="skladowe/tlo_srodek.jpg" height="172" VALGIN="top">
  7. <? if($kategoria)
  8. {
  9. include('pokaz_kategorie.php');
  10. }
  11. elseif($artykul)
  12. {
  13. include('pokaz_artykul.php');
  14. }
  15. elseif($master)
  16. {
  17. include('pokaz_grupe_kat.php');
  18. }
  19.  
  20. ?>
  21.  
  22. </td>
  23. </tr>
batman
Masz literówkę winksmiley.jpg

Nie VALGIN, a VALIGN.
Lonas
Faktycznie smile.gif dzieki !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.