Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomocy! Jak to zrobic?:(
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > Access
Pieszak
Witam mam takie dziwne zadanie i nie wiem jak je zrobic:( :
Zbuduj baze danych Moje prace. Baza ma zawierac tabele z laczami do plikow w ktorych przechowujesz swoje prace z roznych przedmiotow, referaty , raporty z doswiadczen , sprawozdania. W bazie danych powinny sie znalezc dane o przedmiocie i narzedziu wykonania pracy. Wykazy przedmiotow i programow powinny byc osobnymi tabelami:
-zaprojektuj tabele i relacje miedzy nimi
-zdefiniuj tabele i formularze
-utworz kwerendy, zbierajace dane o materialach, dotyczacych jednego przedmiotu.Przedmiot powinien byc parametrem tej kwerendy
- utworz raport informujacy o programach jakie stosujesz do tworzenia dokumentow. W raporcie powinna znalezc sie odpowiednia statystyka
-utworz raport, wyswietlajacy tematy przechowywanych w bazie dokumentow z podzialem na przedmioty-zbuduj kwerede ktora bedzie wyszukiwala tematy zawierajace okreslone slowo kluczowe
Wskazowka:
Wsrod nazw przedmiotow umiesc nazwe Projekt. Taka wartosc nadasz polu Przedmiot, gdy bedziesz wpisywac dane nt. projektu miedzyprzedmiotowego. W tabeli, opisujacej prace, wprowadz pole uwaga. W tym polu mozesz umiescic bardziej szczegolowe informacje, dotyczace projektu.
Czy moze ktos przeslac jakis przyklad jak to wogole zrobic ....questionmark.gif
dr_bonzo
1. Zly tytul topiku -> patrz Regulamin
2. Nie rozwiazujemy zadan domowych, trzeba bylo chodzic na wyklady. Nie wykazales zadnych prob samodzielnego rozwiazania problemu -> Zamykam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.