up.php
Niestety ten skrypt dodaje mi tylko "małe" pliki - plik 15 KB już się nie wgrywa pokazuje się Błąd przy przesyłaniu danych! mam konto na strefie... Wie ktoś może dlaczego nie działa poprawnie ten skrypt?
<?php $plik = $_POST['plikl']; $plik = $_POST['plikl']; $max_rozmiar = 1024*1024; if ($_FILES['plik']['size'] > $max_rozmiar) { } else { } $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/uczu/img/'.$_FILES['plik']['name']); } } else { } ?>
kolejny skrypt zachowuje się tak:
<?php //Sprawdzamy czy plik został wysłany echo "Musisz wybrać jakiś plik Cwaniaczku! "; //Sprawdzamy czy nie ma błędów if($_FILES[plik][error] != 0){ echo "Wystąpił błąd podczas przesyłania pliku! Sprawdź czy plik posiada odpowiednią wagę i spróbuj ponownie! "; //Sprawdzamy MIME TYPE pliku if($_FILES[plik][type] == "image/pjpeg" || $_FILES[plik][type] == "image/png" || $_FILES[plik][type] == "image/gif"){ //Dotarliśmy tutaj to wszystko jest OK = UPLOAD echo "Plik wrzucono pomyślnie! "; exit; }else{ echo "Wystąpił nieoczekiwany błąd podczas kopiowania! "; exit; } }else{ echo "Możesz uploadować tylko obrazki! "; exit; } ?>
wynik: Musisz wybrać jakiś plik Cwaniaczku! - i dalej to samo wrzuca małe pliki, większych już nie (formularz jak poprzednio)...
czy jest mi w stanie ktoś pomóc? mogę udostępnić linka do strony...