Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] jakies dziwne znaczki w linku .. :/
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
fredman
  1. <?php 
  2. //spis kategori:
  3.  
  4. $GLOBALS['strona']['wpisy'] = pobierzPorcjeKat(1, 99 );
  5. $iloscWpisowDoWyswietlenia = count($GLOBALS['strona']['wpisy']);
  6. for ( $i=0; $i<$iloscWpisowDoWyswietlenia; $i++ ) { ?>
  7.  
  8. <a class='kolor' href="linkiKategoria.php?kategoria=<?php echo $GLOBALS['strona']['wpisy'][$i]['kategoria'] ?>"><?php echo $GLOBALS['strona']['wpisy'][$i]['kategoria'] ?></a>&#xa0;&#xa0;
  9.  
  10. <?php } ?>

mam takie cos, getem przychodzą kategorie z bazy i ten kod mial mi generowac linki ktore z kolei wywolaja strone z wybrana kategoria . wszystko prawie dobrze oprocz tego ze w adresie dodaje mi jakeis zanczki dziwne:
  1. http://localhost/%22linkiKategoria.php?kategoria=Fora\%22

powinno byc bez tych %22 na poczatku i \%22 na koncu nie weim skad to sie bierze i co oznacza ?
Przegladarka do tego zwraca nie zwykly blad "nie mozna odnalezc" tylko "zabroniony dostep" o co tu chodzi?!

hmmm,... moze zrezygnuje z tego pomyslu ale czy da ise w jakis inny sposob generowc linki Getowe z danych pobieranych z bazy??
kossa
skoro link masz poza kodem php to po co używasz \" ?

Łukasz
fredman
wlasnie usunalem je i niby dzila tylko wyswietla mi puste wyniki.... jest szblon w ktorym pojawia sie wynik ale zniekaja dane i co dziwniejsze nie tylko w tym wyszyukiwaniu ale wszedzi... blink.gif cos sie miesza przez to strasznie dlatego chyba musze poszukac jakiegos innego sposobu na generowni tych linkow sadsmiley02.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.