Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Odgadnięcie zmiennej :)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
WEC_26
n = liczba;
Mam formularz a tam n checkboxów z name="id-box-n". Do form dochodzi kilka input="hidden"... Powiedzmy, że w formularzu jest 150 checkboxów. Po zaznaczeniu jednego pola i wysłaniu formularza, mam następny formularz, w którym wywołuje rekord z bazy danych o id "id-box-n".

Więc najpierw trzeba znaleść liczbę n. Ja zrobiłem to w sposób przedstawiony pod spodem, ale on nie działa. Proszę więc o pomoc.

$_POST[ileboxow] = liczba checkboxów;
$o = LP;
  1. <?php
  2. for ($o; $o == $_POST[ileboxow]; $o++) {
  3. $CoDoPost = 'id_box-'.$o;
  4. if (isset($_POST[$CoDoPost])) break;
  5. }
  6. ?>

Potem wywołanie z bazy danych
  1. <?php
  2. $NoTab = explode("_", $_POST[$CoDoPost]);
  3. $AFR = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT * FROM komentator WHERE data = '$NoTab[0]' and ip = '$NoTab[1]' LIMIT 1"));
  4. ?>

i wstawienie do formularza:
  1. <?php
  2. echo '<textarea name="opis_edit" class="textarea">'.$AFR[opis].'</textarea>';
  3. ?>
i reszta form.
ActivePlayer
Cytat
Na początku każdej nowej iteracji, obliczana jest wartość logiczna wyrażenia wyrażenie2. Jeśli wynikiem obliczenia jest TRUE, to pętla kontynuuje i następuje wykonanie instrukcji umieszczonych w pętli. Jeśli jednak wyrażenie ma wartość FALSE, to wykonanie pętli zostaje przerwane.

http://pl.php.net/manual/pl/control-structures.for.php

Kod
for ($o=0; $o <= $_POST[ileboxow]; $o++) {

pozatym $_POST['ileboxow'] lub $_POST["ileboxow"] a nie $_POST[ileboxow]
WEC_26
Dzięki. Nie zauważyłem błędu...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.