Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHPmailer potwierdznie dostarczenia e-mail
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kaznodzieja
Witam!!

Pisze skrypt do wysyłania kartek i uzywam PHPmailer-a. Kartki wraz ze zdjęciem i treścią wysyłam na konto. Chce zrobić coś takiego jak jest w kartkach na onecie. Mam na mysli potwierdznie otrzymania maila lub potwierdzenie przeczytania maila przez adresata.

Czy w PHPmailer-że trzeba coś włączyć aby była takowa usługę. Czy wogóle jest mozliwośc czegoś takiego w PHPmailer-że
Wiem że prościej jest przechowywac kartki po stronie serwera i dopiero wtedy gdy ktos otworzy tą kartkę wysłać maila do nadawcy.

Proszę o pomoc
bili.pl
Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale w klasie jest pole $ConfirmReadingTo. Trzeba w nim ustawić mail, na jaki ma przyjść potwierdzenie.
kaznodzieja
Możliwe że o to ale jak ustawić treśc tego odsyłanego potwierdzenia?questionmark.gif
devnul
w kartkach na onecie nie ma potwierdzenia przeczytania maila - jest za to potwierdzenie odebrania katki (mail do nadawcy) wysyłane po otworzeniu strony z kartką przez adresata.

A treści potwierdzenia nie ustalisz (bo jest to zwykła opcja w nagłówku wiadomości w dodatku)- jest ono zależne od klienta poczty (a nie wszystkie obsługują potwierdzenia) z jakiego korzysta osoba otrzymująca maila.
kaznodzieja
Obecnie jest to konto na o2.pl ale jest te konta nie posiadaja potwierdzen to moge zmienic serwer.
Czy treść potwierdzenia można ustawić czy jest ona na stałe wpisana na klasy??
devnul
no przecierz pisze ci że treść jest zależna od klienta poczty - czyli od programu z którego korzysta osoba odbierająca maila (Outlok, The Bat itd) a nie od skryptu ani serwera. Wiec nie możesz sobie ustawić treści powiadomienia i nie ma znaczenia czy masz konto na o2 gmailu, interi wp czy innym serwerze pocztowym
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.