Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Upload plików protokołem HTTP 1.1
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Athlan
Witam, nie wiem czy temat dotyczy bezpośrenio Serwerów WWW, ale na pewno jest z nim ściśle związany. No do PHP to zupełnie nie pasuje, więc umieszczam go tutaj.

Mam problem z przesłaniem plików przez protokół HTTP 1.1 za pomocą socketów. Pliki przesyłane są w nagłowkach. Wysyłam takie:

Kod
Content-type: multipart/form-data, boundary=f3b14a5a

--f3b14a5a
Content-disposition: form-data; name="plik"; filename="savetest.bmp"
Content-type: image/bmp
Content-Transfer-Encoding: base64

.... tutaj base64 pociagniete chunk_splitem ....
--f3b14a5a--

Tablica $_FILES jest pusta, więc pliki nie zostały przesłane. Czytałem mase dokumentacji, między innymi to:
http://www.faqs.org/rfcs/rfc1867.html

Jeżeli ktoś to robił, lub jest w stanie mi pomóc, to bardzo o to proszę smile.gif Athlan smile.gif
kosheen2k
dodaj to:

przed: Content-type: multipart/form-data, boundary=f3b14a5a

wpisz:
Kod
POST /sciezka/do/skryptu.php HTTP/1.0

a następnie:
Kod
Content-Lenght:

który możesz sprawdzić za pomocą strlen();

pamiętaj o tym, żeby przed podaniem boundary musisz podać wielkość pliku czyli Content-Lenght

spróbuj - z tego co widziałem na początku nie dałeś POST więc może dlatego była pusta tablica?

Druga sprawa, całość powinna wyglądać mniej więcej tak ( na Twoim przykładzie ):

Kod
Content-Type: multipart/form-data, boundary=f3b14a5a
Content-Lenght: dlugosc pliku poprzez strlen();

--f3b14a5a
Content-Disposition: form-data; name="plik"; filename="savetest.bmp";
Content-Type: image/bmp;
Content-Transfer-Encoding: base64;

.... tutaj base64 pociagniete chunk_splitem ....
--f3b14a5a--

P.S. Życzę powodzenia winksmiley.jpg Na PW podesłałem Ci dwie wiadomości, odpisz mi proszę na nie i jeśli Ci się uda (lub nie) na tego posta.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.