Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
glass
czy da się zrobić przycisk, w którym:
- będzie grafika
- bedzie to typ submit
- nie bedzie posiadał tekstu
- będzie przekazywał zmienną
- będzie przekazywał ustaloną wartość zmiennej

mysle że wyjściem na dwa ostatnie pytania może być ukryte pole w którym będzie zmienna i jej wartość, jeszcze nie robiłem tak jednak mysle że zadziała ... problem mam dalej..:

jak zrobić przycisk typu 'submit' by przybrał forme przycisku graficznego, dla przykładu taki ładny przycisk z grafiką można uzyskać stosujac :

<input type="image" src="graf.gi">

ale tu chyba nie da się dodatkowo użyć jeszcze jednego polecenia type="submit", więc może jakos inaczej prosze o pomoc ... sad.gif
babejsza
Tak, da się. Użyj styli.

1. input.submit {background: #FFF url(twojobrazek.png) top left no-repeat; width: 100px; height: 24px; padding: 2px 0 0 0}

Oczywiście z pasującymi tobie wartościami.
glass
ok mam dopytanie, trzymajac się powyższej podpowiedzi mam pole z grafiką które spełniło wszystkie oczekiwanie ktore wymieniłem na poczatku,
jednak nie wiem jak zrobić by takie pole przybrało wielkość domyślnej grafiki oczywiscie nie może zawierać w sobie tekstu prubowałem wstawić pustą spację '&nbsp', w FF pole do naciskania jest wielkosci tylko tej jednej spacji nawet jak umieszcze w nim dwie tak czy owak wyświetla jedna, zaś w IE nie wyświeltla żadnej spacji jako przycisku, więc takiego pola przycisku nacisnać się nie da albo będzie to nacisk o wielkości jednej spcji czyli bardzo ciniutki..
podsumowujac chce by przycisk może nim być 'button' lub 'input' był przyciskiem o wielkośc grafiki którą w nim umieszcze (moze byc to forma tapety) i sie ewidentnie naciskał, jak do tej pory odpowiedź 'babejasza' rozwiązuje mój problem w połowie dzięki za to, czekam na jeszcze jakis pomysl..

jak narazie stoję przy takim rozwiązaniu:

1. input.submit {background: #FFF url(twojobrazek.png) top left no-repeat; width: 100px; height: 24px; padding: 2px 0 0 0}
bemol
Kod
input.submit {background: #FFF url(twojobrazek.png) top left no-repeat; padding: 2px 0 0 0}
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.