Cytat(mike_mech @ 26.04.2007, 18:57:07 )

~piter3 ale byś sie czegoś nauczył ale szanowny ~fgk nie pierwszy raz pokazuje, że nie rozumie tego, że na forum.php.pl pomaga się i uczy innych a nie odwala za nich robotę.
A ja będę obstawał przy swoim, że poprzez gotowy przykład nauczy się więcej niż gdybym napisał: "wrzuć plik do array i wyciągnij 20 ostatnich linii". Kiedy ja byłem początkującym to z takiego "wrzuć plik do array..." nie rozumiałem nic. Czasem mam wrażenie że ludzie którzy piszą takie teksty mają na celu pochwalenie się swoją wiedzą a nie rzeczywistą pomoc drugiej osobie.
Bo ja wierzę że dając gotowy przykład osoba to przeanalizuje, a kiedy w przyszłości będzie miała podobny problem zastosuje podobne rozwiązanie i po kłopocie. Zgodzę się, że jeśli sam miałby szukać rozwiązania to na pewno znalazłby wiele innych rzeczy które kiedyś mu się przydadzą. Ale do tego czasu, gdy będzie ich potrzebował, na pewno już o nich zapomni. Bo jak nie będzie używał to nie zapamięta. Więc wydaje mi się to bez sensu.
Ja rozumiem że my musieliśmy przegrzebać internet żeby znaleźć rozwiązanie i teraz jak ktoś dostaje od razu wszystko na tacy to złość bierze że my tyle czasu nad tym spędziliśmy... ale ja złośliwy nie jestem więc się dzielę swoją wiedzą.
Przypomina mi się tutaj różnica pomiędzy robieniem zdjęć wymagających umiejętności i wiedzy jak ustawić osobę, jak skadrować, jak to jak tamto, a między zdjęciem "byle jakim" i obrobionym w photoshopie. Profesjonaliści zawsze zarzucają że Photoshop jest beee, że to żadna sztuka tak obrobić. A tak naprawdę efekt w Photoshopie jest lepszy i wymaga mniejszej wiedzy technicznej... Po prostu zazdrość chłopaki, nic więcej...

Bo naprawdę boli jak jakiś "nowy" robi lepiej niż weteran. Ale tak już bywa że wszystko szybko idzie do przodu.