Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html]Do góry
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
hausner15
Witam mam małe pytanie - czy idzie zrobić przycisk "do góry" w php?? Ponieważ skrypty php są wykonywane na serwerze a mi to jest potrzebne. Otóż jeżeli skożystam z metody <a name="bla"> to przy przeniesieniu na sam dół strony (kożystam z tego by przenieść na sam dół strony a nie góre:P) w iframe odrazu mi przenosi nie tylk na sam dół to co jest w iframe ale też to co jest na głównej stronie. Prosił bym o podesłanie skryptu bo ja zielony w php smile.gif.
kornel-php
Nie wiem, czy o to chodzi, ale

1. <a href="#gora" target="nazwa_ramki">Do góry</a>
hausner15
To znam ale potrzebuję odpowiednik w php
Cienki1980
A co rozumiesz przez odpowiednik w PHP .. funkcję która będzie to robiła, czy po prostu jak umieścić kod html w pliku php questionmark.gif
hausner15
funkcję ktura będzie to robiła.
mateekk
Cytat(hausner15 @ 27.04.2007, 21:49:36 ) *
funkcję ktura będzie to robiła.

słownika w domu nie ma ?

btw... a czemu akurat potrzebujesz funkcje ?
hausner15
Ponieważ php jest na serwerze wykonywany jak wiadomo i tutaj akurat to jest bardzo ważne. A za które przepraszam ale dzisiaj troche się narobiłem i zmęczenie....

Dokładniej to potrzebne mi by skrypt przenosił na sam dół strony odrazu po jej załadowaniu, albo nawet żeby ona odrazu się otwierała nadole. Robie nietypową strone tongue.gif.
mls
Noo, strona będzie bardzo nietypowa, jeśli chcesz mieć na niej funkcję w PHP przenoszącą na dół strony...

Radzę najpierw dowiedzieć się czym jest PHP. Wiesz już, że jest wykonywany po stronie serwera. Ale chyba nie wiesz co to znaczy...

A później, zainteresuj się javascriptem i poleceniem
Kod
scrollTo(x, y);
hausner15
Jak coś - wiem (chyba tongue.gif) co to znaczy.
mateekk
mls.. to jest dobre rozwiązanie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.