Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] checkbox i wzbudzenie formularza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
integer000
Witam, jeśli mam jakiś formularz w którym znajdują się pola tekstowe i pole checkbox to aby przekazać dane z tych pól gdzieś dalej za pomocą $_POST muszę użyć przycisku submit....

A jak przycisk submit zastąpić polem checkbox, tak aby po jego wybraniu dane z formularza zostały przesłane gdzieś dalej...

[+] edit
Dodaje tag, aby temat był zgodny z forum Przedszkole,
ponieważ już padły odpowiedzi. Na przyszłość proszę
pamiętać o tym, inaczej temat zostanie zamknięty.
---
~strife
kresh
  1. <input type="checkbox" name="checkbox" onclick="document.getElementById('idFormularza').submit();" />

gdybyś natomiast chciał przesłać formularz do innego pliku niż domyślnie zdefiniowałeś w atrybucie action formularza, wówczas trzeba zastosować:
  1. <input type="checkbox" name="checkbox" onclick=" document.getElementById('idFormularza').action = "plik.php"; document.getElementById('idFormularza').submit();" />
virusek856
w polu onClick wystarczy tylko this.submit();
integer000
to na pewno jest to samo co zwykły przycisk submit questionmark.gif bo jak pętla robi mi powiedzmy 4 formularze i każdy z nich ma zmienną ID z różną zawartością, (widać że zawartość ID jest różna bo w każdym formularzu jest echo $id; ) to po naciśnięciu na checkbox POST-em, algo GET-em przekazuje mi dalej nie faktyczną zawartość zmiennej ID, ale to ID które było ostatnie, czyli w tym wypadku "4"...

virusek856 nie wystarczy...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.