Otóż chodzi o to ze skypt zwraca mi błąd:
<span style="font-weight: bold;"><a href="http://pl.php.net/Something is wrong in your syntax obok 'multialarm' w where clause
SELECT * FROM ugml_errors WHERE' w linii 5" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual">Something is wrong in your syntax obok 'multialarm' w where clause
SELECT * FROM ugml_errors WHERE' w linii 5</a></span>
kod:
<?php $onoff = doquery("SELECT * FROM {{table}} WHERE multialarm",'config',true); if($onoff == 1) { $idja = doquery("SELECT * FROM {{table}} WHERE id={$user['id']}",'users',true); $idty = doquery("SELECT * FROM {{table}} WHERE id={$enemyrow['id_owner']}",'users',true); $ipja = $idja['user_lastip']; $ipty = $idty['user_lastip']; $nameja = $idja['username']; $namety = $idty['username']; if($ipja == $ipty and $nameja != $namety) {message("<font color="red" size="3"><b><blink>MULTIALARM!!!","OSTRZEŻENIE","fleet.".$phpEx,4);} } ?>
oczywiście to tylko fragment. Dopiero zaczynam z php ale zawsze sie ucze w nietypowy sposób

Tabela nazywa się config a rekord do którego chcę się odwolac to:multialarm
chodzi o to ze zajmuje się silnikiem gry internetowej i znajomy napisal mi kawalek zeby uzytkownicy z tym samym IP nie mogli współpracowac

pliki templates juz przerobiłem a takze plik php odpowiedzialny za konfiguracje z poziomu przeglądarki. pozostaje mi więc tylko ta część kodu... jakieś propzycje?
z góry dzięki