Wiem, że tego typu tematy już się pojawiały, ale większość z nich jest pozamykanych, a wiele wypowiedzi, które w nich się znajdują mają charakter głównie teoretyczny i chyba nie ma w nich informacji, o którą mi chodzi

Mam następującą sytuację:
Przykładowy adres:
www.strona.com/index.php/modul/metoda/parametr1/parametr2
W tym przypadku jest ładowana klasa modul (jest ona odpowiedzialna za uruchamianie odpowiednich metod, które pobierają dane z modeli). Jest też uruchamiana metoda o nazwie metoda, a jej parametry, to: parametr1 i parametr2.
Dynamiczne załadowanie klasy i uruchomienie metody, to żaden problem. Sprawa dotyczy parametrów metody. W omawianej aplikacji jest zwracana tablica z parametrami aktualnej metody.
Dla powyższego przykładu będzie ona wyglądać następująco:
<?php ?>
Te parametry muszę wstawić do bieżącej metody. Każda z metod może mieć zmienną liczbę parametrów i różne typy parametrów.
Można nie ruszać tablicy z parametrami i zrobić w następujący sposób:
<?php class modul { public function metoda($tablica) { } } ?>
W takim przypadku w każdym module każda metoda będzie musiała mieć jeden parametr będący tablicą.
Nie bardzo mi się to podoba...
Chciałbym, żeby każda metoda w każdym module mogła mieć dowolną liczbę różnych parametrów.
Widziałem taki numer we frameworku CodeIgniter, ale nie przeglądałem go zbyt dogłębnie (jedynie powierzchownie) i nie wiem, gdzie dokładnie jest zawarty kod, który robi to, o co mi chodzi.
Mam na myśli następujący wpis w user guide do tego frameworka:
http://codeigniter.com/user_guide/general/...html#passinguri
Być może ktoś z Was wie, jak to sensownie rozwiązać lub może nakierować mnie na miejsce w CodeIgniterze, gdzie odbywa się interesujący mnie proces.
Jestem też ciekaw, jakie Wy stosujecie praktyki związane z przekazywaniem parametrów metod.
Pozdrawiam