Przepraszam ale ja już nie mam sił wymyślać a to bardzo 'lamerskie' pytanie.
Sprawa wygląda tak ze mam skrypt który generuje tekst to textare:
Na razie tworzy stałe w java script:
<script type='text/javascript'> <!-- function change(id,checked) { if (checked==true) document.getElementById(id).className = 'box'; else document.getElementById(id).className = 'box2'; document.form.code.value = ''; var code = new Array(); <?php $pyt = mysql_query("SELECT * FROM `page` "); $i=0; while ($wiersz = mysql_fetch_array($pyt)) { $page_id = $wiersz['id']; $page_url = $wiersz['url']; echo ('code['.$i.'] = '<a href="http://'.$page_url.'" target="_blank">'.$page_url.'</a>';'); $i++; } ?> tags = document.getElementsByTagName('input'); for (tag = 0; tag < tags.length; tag++) { if (tags[tag].checked == true) { document.form.code.value += code[tag] + ' \n'; }}} //--> </script>
i jesli tam sie zaznaczy checkbox to ta linijka całą sie dopisze do textarea:
<?php echo "<textarea name='code' readonly onclick='this.focus(); this.select();' style='width: 100%; height: 100px;'></textarea>"; ?>
I efekt w tym textarea:
Wszystko pięknie działa ale jeśli biorę wyślij to POSTem wysyła znowu do textarea:
<?php echo "<textarea name='code' readonly onclick='this.focus(); this.select();' style='width: 100%; height: 100px;'>"; ?>
I tu już jest problem Ponieważ wyświetla:
Wiem ze to wina tych apostrofów :/ ale ja juz nie wiem jak je poustawiać żeby było ok