Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][pdf] Generowanie PDF-a w pętli
Forum PHP.pl > Forum > PHP
klumpus
uzywam oczywiscie fpdf
wybieram dane z bazy a nastepnie dla kolejnych rekordów chcę tworzyc osobne pliki pdf
wiec w petli while uzywam
open();
...
...
...
output('kolejna nazwa pliku','F');
pierwszy plik tworzy sie poprawnie ale kolejne wygladaja jakby ich zawartosc dodawala sie do poprzedniej a przy probie otwarcia pliku mam w Adobe Acrobat Reader-ze komunikat
"wystąpił bład rysowania"
co moze byc przyczyna takich objawów i jak wyeliminowac ten bład?questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif

jak po output(...) odpale
unset($this->buffer) to nastepne pliki generuja sie puste ale przynajmniej pozwalaja sie otwierac chociaz to marna pociecha
Sh4dow
Jesli wszystko robisz na pojedynczym obiekcie to poprostu przy wyslaniu pierwszej strony wysylane sa jakies specjalne naglowki w pliku a pozniej juz sie to nie pojawia. Proponuje dla kazdej strony stworzyc osobny obiekt z fPDFem i po zakonczeniu i zapisie pliku obiekt ten usuwac.
Nie wiem czy napewno pomoze ale warto sprobowac
klumpus
sposob moze bylby i skuteczny ale bardzo nie wygodny w uzyciu
faktycznie zauwazylem ze najpewniej pomogłoby "wyzerowanie" całego środowiska
aby generowanie nowego pliku zaczac od zera
moze jednak wystarczy wyczyscic tylko ktores zmienne bez ponownego powoływania fpdf-a?questionmark.gif?
Kicok
Jeden obiekt klasy FPDF odpowiada jednemu dokumentowi PDF, do którego przy pomocy odpowiednich metod możesz dodawać strony, tekst, obrazki a na końcu zapisać na dysku jako japiśplik.pdf
Ja tu nie widzę żadnego sensownego powodu dla tworzenia kilku dokumentów PDF przy pomocy jednego obiektu FPDF
klumpus
ok sprobuje
dzieki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.