Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Strona z tekstami piosenek w PHP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kijev84
Witam wraz z kolegą wpadliśmy na pomysł zrobienia strony z piosenkami chrześcijańskimi. Mamy dużo zapału ale nie wiemy jak do tego się zabrać ja znam się tylko na html-u . A kolega na grafice. Chcieli byśmy zrobić stronkę z podziałem alfabetycznym ( coś takiego : www.teksty.org ). i z możliwością dodawania aktualności i forum.
Czy byśmy mogli poprosić was o pomoc i doradzenie jak to zrobić lub jakiśgotowy cms ( by bylo najlepiej ) ? ?

---
Dodaje tag, aby temat był zgodny z forum Przedszkole,
ponieważ już padły odpowiedzi. Na przyszłość proszę
pamiętać o tym, inaczej temat zostanie zamknięty.
---
~strife
KolegS
ja na twoim miejscu zainstalował bym sobie phpfusion to wystarczyłoby do aktualności i forum
MnicH.
napisz na gg 1347790 to moze sie zgadamy i wam pomoge!!
Daimos
ja polecam joomle, do tego modul Alphacontent i wszystko bedzie alfabetycznie ladnie sortowane
troche trzeba posiedziec nad konfiguracja, ale jak juz sie wszystko zrobi to dziala swietnie
Kijev84
my salsa - a nie ma czegoś podobnego pod silnik wordpress

KolegS - phpfusion już próbowaliśmy i nie działa zbyt poprawnie na serwerze yoyo.pl ( chcieli byśmy wpierw stronkę mieć na darmowym serwerze a później na własnym )

mastara - dzięki ale nie skorzystam ze względu na małą ilość postów jakie zamieściłeś
strife
Cytat(Kijev84 @ 3.07.2007, 20:12:20 ) *
mastara - dzięki ale nie skorzystam ze względu na małą ilość postów jakie zamieściłeś

Wybacz, ale ilość jego postów nie świadczy o wiedzy jaką posiada, bo tego tak naprawdę nie wiesz smile.gif W każdym bądź razie, od siebie mogę dodać stronę, na której znajdziesz dużo darmowych cms'ów napewno sobie coś wybierzesz opensourcecms.com. Nie mniej jednak, najlepszy cms to taki, stworzony pod dany serwis i to nie ulega wątpliwości, ale myślę, że na początek gotowy cms to nie jest takie złe rozwiązanie smile.gif

Cytat
KolegS - phpfusion już próbowaliśmy i nie działa zbyt poprawnie na serwerze yoyo.pl ( chcieli byśmy wpierw stronkę mieć na darmowym serwerze a później na własnym )

To nie jest dobry pomysł, jeśli serwis się rozrośnie to będziecie sobie włosy z głowy wyrywać nad przeniesieniem tego na inny serwer, ponieważ serwery yoyo są dosyć wolne. ( Hostingi nie są aż takie drogie ).

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.