Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bardzo nietypowy problem.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
gala
Proszę doradźcie mi co mam zrobić.Stronę mojej firmy zrobino w cms, zrobili ja fachowcy.Ponieważ nie wywiązywali sie z dobrej obsługi, postanowiłam z nich zrezygnować.Zapadła decyzja ,że oddadzą mi stronę i zrzut z bazy danych, lecz nie dadzą dostępu do panelu CMS..Jak najszybciej ja uruchomić?Czy wystarczy mi serwer z baza danych do uruchomienia jej czy musze mieć CMS.Znam HTML , flasha czy myślicie że poradziłabym sobie z obsługa tej strony.Czy dostosowanie jej do nowego serwera z bazą danych jest bardzo skomplikowane?Bardzo prosze o rade.W firmie zajmuje sie obsługa tej strony, w zasadzie będę musiała sobie poradzić tylko nie wiem co zrobić ,żeby popełnić jak najmniej błędów.Myślę że mogę mieć najwyżej miesiąc na załatwienie tej sprawy.Czy jest możliwe w takim czasie , wystartowanie od nowa tej strony.Będę bardzo wdzięczna za każda radę.
strife
Wszystko zależy od tego jak wygląda struktura bazy danych, jakie informacje zawiera. Czego oczekujesz od cms'a itd. itp. winksmiley.jpg wtedy można odpowiedzieć na pytanie czy miesiąc wystarczy, aby pod dane napisać cms'a, bo jak dobrze rozumiem oprócz zrzutu bazy danych nic nie masz?

Pozdrawiam.
kossa
Moim zdaniem, jeśli masz kod serwisu WWW i zrzut bazy danych to możesz uruchomić stronę na nowym serwerze. CMS później zlecić innej firmie aby napisali nowy, dopasowany do istniejącej już struktury Twojej bazy danych.

Łukasz
gala
Do strife-a
Mam dostać kopie strony i zrzuty danych.Nie wiem co to jest cyt: "struktura bazy danych".Na tej stronie, w PHP zrobione są formularze zgłoszeniowe na usługi mojej firmy.Jest to ważne, bo przez nie zdobywa sie klienta.Czy mając gotowa te strone , trudne by było ,umieszczenie jej bez CMS na serwerze z baza danych.Chodzi o czas, natomiast później pomyślałabym o CMS.Robie strony w html-u i flashu, umieszczam je na zwykłych serwerach, ale nie znam PHP i nie znam serwerów z baza danych.Czy umieszczenie gotowej (działającej teraz w CMS-sie strony), na serwerze z baza danych dla osoby nie znającej PHP jest możliwie do zrealizowania.
strife
Cytat(gala @ 4.07.2007, 16:03:56 ) *
Do strife-a
Mam dostać kopie strony i zrzuty danych.Nie wiem co to jest cyt: "struktura bazy danych".

Jak dostaniesz zrzut bazy danych to będziemy wiedzieć jaką ma ta baza strukturę. Jakie przybiera pola, jak jest skonstruowana. Potrzebne by to było w momencie, w którym chcielibyśmy od nowa napisać pod właśnie tą bazę jakiś system.

Na tej stronie, w PHP zrobione są formularze zgłoszeniowe na usługi mojej firmy.Jest to ważne, bo przez nie zdobywa sie klienta.Czy mając gotowa te strone , trudne by było ,umieszczenie jej bez CMS na serwerze z baza danych.

Nie, nie jest to trudne. Same formularze kontaktowe i umieszczenie ich na stronie to plus/minus godzina pracy w zależności jak są napisane.

Chodzi o czas, natomiast później pomyślałabym o CMS.Robie strony w html-u i flashu, umieszczam je na zwykłych serwerach, ale nie znam PHP i nie znam serwerów z baza danych.Czy umieszczenie gotowej (działającej teraz w CMS-sie strony), na serwerze z baza danych dla osoby nie znającej PHP jest możliwie do zrealizowania.

Jasne, że jest możliwe. Jednak widzisz bez kodu nikt na tym forum Ci nie pomoże, napisałeś bardzo ogólnikowo, nie wiemy z czym mamy do czynienia na dobrą sprawę. Nie mniej jednak po tym co napisałeś uważam, że jest to możliwe do zrealizowania, tak czy inaczej - wszystko zależy od chęci.

Pozdrawiam serdecznie.
gala
Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi, naprawdę bardzo mi pomogliście.
Do strife-a , tu jest link do strony:
http://www.eko-tur.pl
Ile czasu potrzeba na zrobienie CMS-a do tej strony, i jaki byłby przybliżony koszt. Dobrze by było gdyby jeszcze była możliwość osadzania flasha. A może jest gotowy CMS?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.