Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: fsockopen i łączenie przez telnet
Forum PHP.pl > Forum > PHP
juzer
Może inaczej, po kilku dniach doszedłem do tego że łącząc się na serwer telnet za pomocą skryptu

1. <?php
  2.  
  3. $fp = fsockopen("10.1.2.11", 23, $errno, $errstr, 30);
  4. if (!$fp) {
  5. echo "$errstr ($errno)<br />n";
  6. } else {
  7. $out = "adamrn";
  8. $out .= "adam1rn";
  9. $out .= "ipconfigrn";
  10. $out .= "exitrn";
  11. fwrite($fp, $out);
  12.  
  13. while (!feof($fp)) {
  14. $znak = fgetc($fp);
  15. if (!feof($fp))
  16. echo ($znak=="n" ? '<br />': $znak);
  17. }
  18. fclose($fp);
  19. }
  20. ?>

otrzymuję wynik

Fatal error: Maximum execution time of 60 seconds exceeded in C:\xampp\xampp\htdocs\xampp\f\tel7moj.php on line 14

Od razu nadmieniam że nie jest to winną firewalla, błąd tkwi w skrypcie.

Czym może to być spowodowane?

Proszę doradźcie coś bo już siedzę przy tym kilka dni sad.gif
Speedy
Wygląda na to, że czas wykonywania skryptu (w Twoim przypadku 60 sek.) został przekroczony. Możesz zmienić maksymalny czas wykonywania skryptu, jeśli Twój skrypt tego potrzebuje, za pomocą funkcji set_time_limit" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual (należy ją wywołać na początku pliku), której jedynym argumentem jest maksymalny czas wykonywania się skryptu (w sekundach). Dla wartości 0, skrypt wykonuje się nieskończenie długo, aż do manualnego przerwania jego działania.
juzer
Znajomy powiedział mi że możliwe jest to z opóźnieniami odpowiedzi telnetu. Ja od razu wysyłam login, hasło i polenecia a nie czekam na odpowiedź zwrotną z telnetu.

zrobiłem opóźnienie sleep()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual na 5 sekund po każdej komendzie wysyłanej do serwera ale wynikiem wykonania skryptu są jakiej krzaki.

˙ý%˙ű˙ű˙ý'˙ý˙ý˙ű

lub przy uzyciu nagłówna telnet w skrypcie, dostaję odpowiedź przeglądarki

˙ý%˙ű˙ű˙ý'˙ý˙ý˙ű˙ţ ˙ý˙ú'˙đ˙ú'SFUTLNTVERSFUTLNTMODE˙đ˙ý˙ú˙đ

Kto wie co to jest?
delfinium
Musisz zapoznać się z protokołem telnetu, to nie takie hop-siup, że coś wyślesz a on coś odpowie.

W pakiecie Plankton jest gotowa implementacja protokołu telnet, może Ci się przyda.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.