Wiem, że na ten temat może poczytać w różnych miejscach. Jednak ja naprawdę nie wiem co robię źle. Mam prosty system newsów oparty na plikach tekstowych. Chciałam do niego dołożyć porcjowanie w taki sposób, aby wyświetlał mi tylko po 10 wiadomości i tworzył podstrony. Kawałek kodu dotyczący porcjowania wstawiłam i wszystko byłoby super, gdyby nie to, że uruchamia mi odpowiednich podstron i nie wiem dlaczego. Oto źródło z którego korzystam:
$open=fopen("news.txt","r+"); $news=fread($open,9999999); $exp=explode("|^;^|",$news); rsort($exp); $naStronie = 10; if($_GET['strona']) $strona = $_GET['strona']; else $strona = 0; $lines = file('news.txt'); $size = sizeof($lines); echo "<br>"; for($i=0; $i<ceil($size/$naStronie); $i++) { if($strona==$i) echo "[".($i+1)."] "; else echo "<a href=?strona=$i>[".($i+1)."]</a> "; } $a=0; echo("<br>"); while(!$exp[$a]=="") { $nw=explode("|;|",$exp[$a]); <tr> <td width='100%'bgcolor='#3869a1' height='20' style='margin-left: 5; font-size: 11; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-seif'> </td> </tr> <tr> <td width='100%' bgcolor='#FFFFFF' cellspacing='5' bordercolor='#ffffff'> <p style='font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-seif; font-size: 11; margin-bottom: 10'> <center> <table border='0' width='100%'> <tr> <td bgcolor=#ffffff> </td> </tr> </table> </center> </td> </tr> $a++; }
Bardzo będę wdzięczna za pomoc.