Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][mysql]skrypt pobierający dane z imdb i dodający do bazy danych mysql
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
puz219
Witam.

Czy ktoś wie może czy da się zrobić taki skrypt, który pobierałby informację z imdb.com, albo z filmweb.pl i dodawał do bazy danych sql.

Jeśli tak, to prosiłbym o jakieś wskazówki jak coś takiego zrobić.

Z góry dzięki i pozdrawiam
kosmowariat
da się zrobić napewno. sprawdź czy podane witryny nie udostępniają jakiegoś API. jeśli nie to będziesz musiał pobierać treść z w/w witryn i parsować ją wg. Twoich potrzeb a później do db
puz219
No ale w tym właśnie problem.

W jaki sposób pobrać dane z witryny??

chodzi mi o coś takiego, żeby to było takie okno podzielona poziomo i w jednej (górnej) części otwierało stronę np. www.imdb.com. Wtedy za pomocą wyszukiwarki strony (IMDB) trzeba by było odszukać potrzebujący film, a gdy już strona z danymi filmu by się załadowała, to wystarczyłoby kliknąć w przycisk w dolnej części strony, aby skopiował mi automatycznie potrzebne dane do formularza dodawania filmu do bazy mysl

albo żebym podał id z imdb lub filmwebu i żeby automatycznie pobrało mi informację, których potrzebuję i skopiowało do formularza dodawania rekordu do bazy mysql..

Jak się do czegoś takiego zabrać?questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.