Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html][php] co zamiast ramek lokalnych?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
puz219
Witam.

Mam taki problem. Założyłem sobie stronę w serwisie yoyo.pl.

Strona składa się z kilku ramek lokalnych <iframe>. I tutaj zaczyna się problem, ponieważ mam plan FULL na mojej stronie wyświetlają się reklamy, lecz są niewidoczne, tzn. w firefoxie strona wygląda normalnie, tylko, że nie mogę w ogóle korzystać z linków w górnej części strony (odblokowują się dopiera jak poszukam myszką w górnym rogu strony "niewidocznego przycisku" i zwinę reklamę).
Natomiast jak otworzę stronę w internet explorerze, to u góry strony pływa sobie biały prostokąt - czyli jakaś reklama, tyle,że ten biały prostokąt nic nie zawiera, ale blokuje mi górna część strony. Ale nie w tym tkwi problem.

Mam kilka skryptów, które wczytują mi różne podstrony do w/w ramek lokalnych. I teraz okazuje się, że po wczytaniu strony do ramki lokalnej, w tej ramce również pojawia się reklama (w firefoxie niewidzialna, ale blokuje górna część ramki.)

I moje pytanie jest takie - czy mogę zamienić ramki lokalne na jakąś inną rzecz (oprócz zwykłych ramek), taką, żebym mógł wczytywać do niej podstrony, jeśli tak, to na co (zdaje mi się, że ostatnio gdzieś czytałem, że używa się div-ów zamiast ramek, lecz kompletnie nie wiem czy to prawda, a jeśli tak, to czy mógłby mi ktoś wyjaśnić jak ma wyglądać konstrukcja takiego diva, żeby można było do niego wczytać podstronę (za pomocą target))
Sokal
No divy tu mogły by pomóc, ale ogólnie pokaż kod ;-)

A jak się używa divów?
Kod
<div>
<?php require_once 'jakas_tam_strona.php'; ?>
</div>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.