Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: "Scalone FOrum"
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Ork
Witam, mam pewne pytanie. Chciałbym zrobic forum na swojej stronie ale...
Ono ma być "scalone" z szablonem (ramkami po obu stronach). Takie jak np. Forum www.cab.pl
Czy ktoś wie i może mi powiedzieć jak dokładnie takie coś zrobić?
Cysiaczek
Witaj na forum

Podałeś za mało informacji - nie wiadomo, jakie forum, jak wygląda strona itd. itp.
To o czym mówisz można wykonać na conajmniej kilkanaście sposobów.
Jeśli liczysz jednak, że ktoś to Tobie za friko zrobi, to się mylisz*
Napisz coś więcej, bo jak nie, to topik zostanie zamknięty najdalej wieczorem

Pozdrawiam.

* Nie oskarżam - informuję snitch.gif
Ork
Nie licze, że ktos mi to zrobi:) Podam linka http://www.cad.pl/wwwboard/
Właśnie takie forum mnie interesuje. Nie jest oddzielnym linkiem strony, a wyświetla sie w miejscu gdzie np. widnieją przeważnie newsy czyli po środku:) Nieco głupio napisałem ale mam nadzieje że sie domyslisz o co mi chodzi. Masz w linku.
kossa
Nie jest to na ramkach, wydaje mi się że w miejscu gdzie ma być forum na stronie jest include("katalog_z_forum/index.php");

Łukasz
Ork
Czyli jak dokladnie mam to zrobic?
Blodo
Musisz zedytowac szablon forum. Zakladam ze korzystasz z phpbb, tak wiec wszystkie pliki szablonow sa w katalogu /templates/. Tak na dobra sprawe to wystarczy ze zedytujesz pliki overall_header.tpl i overall_footer.tpl. Prosciej juz sie nie da.
Ork
jestem troche ciemny:) dokladnie co w nim zrobic, co zmienic?
spit
Nigdy czegoś takiego nie próbowałem, ale spróbuj zainclude'ować index.php forum
  1. <?php
  2. include ('sciezkaforum/index.php');
  3. ?>
na podstronie portalu. Jeżeli to nie podziała (powinno zdaje się), musisz edytować szablon phpbb. Tylko nie powiem ci, czy jakiś jeden plik odpowiada za wygląd całości "wokół", czy będziesz musiał dodawać schematy wyglądu do całej strony.
Jeszcze prościej możesz to zrobić w iframe, ale to już przestarzała technika, i raczej odradzana.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.