Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SMS] Sprzedaż szablonów
Forum PHP.pl > Forum > PHP
lukasjed
Poszukuję jakiegoś darmowego skryptu do obsługi sprzedaży szablonów na stronie www za pomocą płatności sms. Z kody.wapacz.pl nie mogę skorzystać, ponieważ mój sklep jest na darmowym serwerze, co jest przeciwne regulaminowi tego serwisu. Dokładniej chodzi mi o taki skrypt, żeby po kliknięciu w button "Kup" pojawiło sie okienko z wiadomością pod jaki numer trzeba wysłać sms i o jakiej treści, wpisać otrzymany kod w rubryce i wtedy po weryfikacji poprawności wprowadzonego kodu rozpoczęło by się pobieranie archiwum z szablonem. Myślę, że chyba najlepszym rozwiązaniem do obsługi płatności byłby serwis allpay.pl, ale właśnie brakuje mi odpowiedniego skryptu obsługującego możliwość pobierania szablonu po zapłacie. Kody.wapacz.pl byłoby super, ale oni wymagają płatnej domeny i bazy danych. Znacie coś lepszego? A może macie jakiś pomysł na system sprzedaży szablonów - najlepiej jakby dało się go łatwo wbudować w stronkę i żeby nie wymagał MySQL, bo choć mam takową bazę, to jednak nie znam się na tym sad.gif
Exek
allpay.pl udostępnia takie skrypty po rejestracji...

"ponieważ mój sklep jest na darmowym serwerze,"
osobiście na pewno bym w nim nie kupił, jak chce się kręcić biznes to trzeba, niestety, zainwestować.

Edit:
Aha i allpay nie pozwala na "KUP". Można ich skryptów używać do przyznawania dostępu do czegoś (np. Działu download), a nie do sprzedaży.
lukasjed
A gdzie najlepiej załóżyć konto z jakąś tanią domeną .pl i hostingiem conajmniej 100MB ?
kicaj
Wystarzy poszukac:)
lukasjed
Cytat(Exek @ 20.08.2007, 16:50:54 ) *
Aha i allpay nie pozwala na "KUP". Można ich skryptów używać do przyznawania dostępu do czegoś (np. Działu download), a nie do sprzedaży.

A przecież na stronie http://www.szablonywww.eu
system Allpay.pl umożliwia płatny dostęp do możłiwości pobrania szablonu, więc jest to chyba sprzedaż ?

Tylko problem będę miał z płatnym serwerem i domeną, bo cienko u mnie z kasą, a nie mam pomysłu jak możnaby jązarobić w necie sad.gif
Guxio
Jeżeli masz 95zł - to dobrze wychodzisz. Ja kupiłem za tyle serwer (70zł/rok) 5GB/600GB (dysk/transfer). Są też inne możliwości: 1GB/120GB za 25zł. Resztę możliwości na http://allegro.pl/search.php?string=subtech (wiem, że allegro, ale po prostu na allegro ta sama firma ma taniej. Wiele taniej.) A domenę (*.com) kupiłem na ovh.com za 25zł/miesiąc.
Mam nadzieję, że pomogłem :]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.